ΡεπορτάζΑρχείο

Πρώτο θέμα τα εσπεριδοειδή

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των αγροτών αλλά και των αρχών του νομού Αργολίδας που βρέθηκαν χθές Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014 στα γραφεία της Κασόα «Δαναός» για να συζητήσουν για τα επείγοντα αγροτικά ζητήματα του νομού, που έχουν προκύψει μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν μεγάλη καταστροφή στα πορτοκάλια και τα μανταρίνια του Νομού.
 
Το πρόβλημα με τους εμπορούς φαίνεται να διογκώνεται καθώς πολλοί είναι αυτοί που αρνούνται να αγοράσουν τους καρπούς που έχουν χτυπηθεί από την κακοκαιρία. Για το λόγο αυτό κρίθηκε απαραίτητη και σημαντική η συνάντηση όλων για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.
 
Συγκεκριμένα,  οι οργανώσεις παραγωγών του νομού Αργολίδας βρέθηκαν χθές, Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, στην έδρα της Κασόα «Δαναός» στην Πυργέλα Άργους, μαζί με τους Βουλευτές του Νομού, τους Δημάρχους, τους Λογιστές και τους Αγροτικούς συνεταιρισμούς της περιοχής για να συζητήσουν για το νέο φορολογικό καθεστώς αγροτών που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2014 αλλά και για την πορεία των εσπεριδοειδών του τόπου, της τρέχουσας εμπορικής περιόδου.
 
Στην συγκέντρωση έλαβαν μέρος όλες οι οργανώσεις αγροτών του νομού Αργολίδας καθώς και οι: Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γ.Ανδριανός, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αργολίδα Δ.Κοδέλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Α.Χειβιδόπουλος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Α.Πουλάς,  ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας Τάκης Πεβερέτος, ο Δημάρχος Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Χ.Γραμματικόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φ.Δαμούλος, μέλη Αγροτικών Συνεταιρισμών και Λογιστές του νομού Αργολίδας.