ΚοινωνίαΑρχείο

Η δήλωση Χειβιδόπουλου περί …τρίχας και το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

Την ώρα που οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας περιμένουν λυόμενες αίθουσες από τον Ίναχο και την ένταξη σε επόμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για να λύσουν το κτηριακό πρόβλημα και αφετέρου η Τρίπολη απολαμβάνει ένα υπέροχο σύγχρονο κτήριο για την στέγαση του δικού της Μουσικού Σχολείου, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος αποφεύγει να αναφερθεί στα αίτια και τις καθυστερήσεις σχετικά με  την ένταξη του σχολείου στο ΕΣΠΑ από το Δεκέμβριο του 2013, ώστε να είναι ενήμεροι οι πολίτες.

Αντίθετα ο κος Χειβιδόπουλος με δηλώσεις του υποστηρίζει ότι «ασχολείται με τρίχες» ο συντάκτης του άρθρου με τίτλο «Ο άμουσος, το μούσι, ο Καμπόσος και ο Τατούλης» που στιγματίζει την καθυστέρηση της Αργολίδας έναντι της Αρκαδίας στο συγκεκριμένο ζήτημα και αναζητεί αν τα αίτια βρίσκονται στις κόντρες των αιρετών, στην αδράνεια του αντιπεριφερειάρχη ή άλλου  εμπλεκόμενου ή σε τρίτο λόγο, τον οποίο θα αναμέναμε να καταθέσει στους πολίτες ο κος Χειβιδόπουλος.

Θεωρώντας ότι οι αναγνώστες είναι σκεπτόμενοι πολίτες, αντί άλλου σχολιασμού τον οποίο θεωρούμε περιττό σε αυτό το στάδιο, παραθέτουμε τη δήλωση Χειβιδόπουλου, αλλά και ολόκληρο το σχόλιο για την υστέρηση που παρατηρείται στην Αργολίδα, σε σύγκριση με την Αρκαδία που δημοσιεύτηκε στο anagnostis.org

Το μόνο που θα μπορούσαμε να σημειώσουμε είναι ότι ένα τέτοιο σχολείο και μάλιστα σε έναν νομό που θέλει να ταυτίζεται με τον Πολιτισμό, θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα των υπευθύνων που κρατούν την τύχη του στα χέρια τους


Η δήλωση Χειβιδόπουλου

Σημειώνει παραθέτοντας μόνο την τελευταία πρόταση του δημοσιεύματος του anagnostis.org ο αντιπεριφεριάρχης:

«Λέτε η καθυστέρηση του Άργους, έναντι της Τρίπολης και της Σπάρτης, να οφείλεται στη σύγκρουση Καμπόσου – Τατούλη, ή στην αδράνεια Χειβιδόπουλου, που αν και με μούσι, μπορεί να είναι άμουσος;

Υ.Ζ.

Έτσι καταλήγει πρόσφατη ανάρτηση σχολίου του Αναγνώστη σχετικά με το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας.

Η απάντηση θα δινόταν πολυ εύκολα αν ο συντακτης του σχολίου έψαχνε στο αρχείο του και έβρισκε τις δηλώσεις – δεσμεύσεις του Τατουλη η του Χειβιδοπούλου σχετικά με το Μουσικό Σχολείο στην συνάντηση των φορέων που έγινε στο Σχολείο πριν την λήξη της περασμένης σχολικής χρονιάς.

Η απλούστερα αν ο συντακτης του σχολίου σήκωνε το τηλεφωνο και συνομιλούσε με τον ιδιαίτερα ενεργητικό Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας που φυσικά εχει πολλάκις τοποθετηθεί δημόσια για το θέμα της ανέγερσης του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας και της σχετικής μελέτης.

Δυστυχώς ο συντάκτης του σχολίου προτίμησε αντί αυτών να ασχοληθεί με τρίχες….»

 

 

Όλο το δημοσίευμα του anagnostis

για τους νομούς που προηγούνται

της Αργολίδας

O άμουσος, το μούσι, ο Καμπόσος και ο Τατούλης

Προηγούνται η Τρίπολη και η Σπάρτη έναντι του Άργους.

60 εκατομμύρια για σχολικές υποδομές διαθέτει για φέτος η περιφέρεια. Μέρος των χρημάτων διατίθεται για το πολύπαθο Μουσικό Σχολείο του Άργους, το οποίο έχει αφεθεί τα τελευταία χρόνια στην τύχη του και μόνο χάριν στο μεράκι των καθηγητών συνεχίζει να λειτουργεί, κάτι που είναι γνωστό στους πάντες από τις συνεχείς παρεμβάσεις τους.

Δυστυχώς όμως η Αργολίδα έρχεται ουραγός των άλλων νομών, οι οποίοι φαίνεται ότι δρουν ταχύτερα και δεν ικανοποιούνται με υποσχέσεις και αναβολές.

Έτσι, μαθαίνουμε από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, ότι προηγούνται η Τρίπολη και η Σπάρτη έναντι του Άργους.

Μάλιστα, στην αρχή της σχολικής χρονιάς ο περιφερειάρχης που παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, δήλωσε: «Η Περιφέρειά μας έχει πλέον δεδομένο το μουσικό σχολείο της Τρίπολης, το οποίο αποτελεί κόσμημα, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αποδίδεται και το μουσικό σχολείο της Σπάρτης, ενώ ήδη έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία για να υλοποιήσουμε το μουσικό σχολείο του Άργους».

Λέτε η καθυστέρηση του Άργους, έναντι της Τρίπολης και της Σπάρτης, να οφείλεται στη σύγκρουση Καμπόσου – Τατούλη, ή στην αδράνεια Χειβιδόπουλου, που αν και με μούσι, μπορεί να είναι άμουσος;

 

Φωτό από το σύγχρονο μουσικό σχολείο Τρίπολης

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας. Μια ματιά στη χρονιά που πέρασε…

Το Μουσικό Σχολείο ψάχνει λύσεις στα προβλήματά του

Και Μουσικό Λύκειο στη Προσύμνη

Ο μικρός ποιητής από την Αργολίδα που έκανε περήφανο το σχολείο του