ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Τάσος Χρόνης:Ήρθε η ώρα της αλλαγής

Την διακήρυξη της ανακοίνωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η ανεξάρτητη δημοτική αρχή “Ενεργοι πολίτες Επιδαύρου” με επικεφαλή τον κ.Αναστάσιο Χρόνη, καθώς ως ανεξάρτητη δημοτική κίνηση πολιτών αποφάσισαν να λαβουν μέρος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014 και να διεκδικήσουν το Δήμο Επιδαύρου, με σκοπό να αλλάξουν όλα όσα ενοχλούν τους δημότες της Επιδαύρου. 
 
Ακολουθεί αναλυτικά η διακήρυξη των Ενργών πολιτών Επιδαύρου:
 
“Σκοπός μας είναι την τύχη του τόπου μας να πάρουν στα χέρια τους όλοι οι ενεργοί δημότες του Δήμου μας.  Άνθρωποι που έχουν ως πρώτο μέλημα τους το κοινό καλό,  πάνω από το προσωπικό ή το πολιτικό συμφέρον τους. Άνθρωποι που πρόσφεραν και προσφέρουν πάντα στην τοπική κοινωνία, μέσα από συλλόγους, σωματεία αλλά και δραστηριοποιούνται στον τόπο μας βοηθώντας τον όπου και όπως μπορούν. Άνθρωποι που δεν ξεχωρίζουν για την κομματική τους ταυτότητα αλλά για την ενεργητικότητα τους. Άνθρωποι που ζουν για τις ιδέες τους και πιστεύουν ότι θα τα καταφέρουμε. Άνθρωποι που δούλεψαν και πάλεψαν για αυτόν τον Δήμο και την συνοχή του.
Αυτή η κρίση που σήμερα μαστίζει όλα τα επίπεδα της κοινωνίας μας δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει από τις βασικές μας αξίες και αρχές. Η διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα, η ανιδιοτέλεια, η πίστη στους θεσμούς και τους νόμους και η ισονομία, η ομαδικότητα και η ισότητα, η αλήθεια πάνω απ’ όλα και για όλα είναι η σημαία και το λάβαρό μας.
Θεωρούμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να είναι αυτή που θα παίξει τον σημαντικό ρόλο της εξόδου του τόπου από την μιζέρια που κάποιοι μας περνούν ως αυτονόητο και μας το επέβαλλαν με τα κάθε είδους μνημόνια. Μέσα από τις υγιείς δυνάμεις που θα συστρατευθούν και θα επιτελέσουν τον πυρήνα της νέας μας δημοτικής κίνησης θα ξεκινήσει η αλλαγή πορείας από εμάς για εμάς .
 
Τα κόμματα και οι κομματικοί μηχανισμοί είναι σεβαστά στα πλαίσια του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Θα πρέπει όμως να μένουν μακριά από τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την θέληση των δημοτών. Άλλωστε μετά από αυτή την διαδικασία υπάρχει δυνατότητα οποιασδήποτε βοήθειας, χωρίς κανένας να μπορεί να την αρνηθεί.
 
Όποιος έχει τοπικιστικές τάσεις και αντιλήψεις δεν χωρά στο όραμα μας, το οποίο είναι η ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου και η δημιουργία ελπίδας μέσα από τις δικές μας δυνάμεις και εκμεταλλευόμενοι πάντα τα όποια εφόδια μας δίνουν τα διάφορα αναπτυξιακά προγράμματα. Βλέπουμε τον Δήμο Επιδαύρου ως μια οντότητα και μια οικογένεια που πρέπει να ζήσει αξιοπρεπώς και να πολεμήσει για τα θέλω του. Οι διαφορετικές ανάγκες της κάθε κοινότητας μας κάνουν να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις ιεραρχώντας τα προβλήματα ανάλογα με τις τοπικές ιδιαιτερότητες.
 
Οι διασπαστικές τάσεις της κοινωνίας όπως ο κάθε είδους ρατσισμός σε όποιον και εάν στρέφεται καθώς επίσης και οι ακραίες τάσεις που σκοπό έχουν την διαίρεση των υγιών δυνάμεων δεν μπορούν να συμβαδίσουν με τις θέσεις και τις αρχές μας.
 
Μας ενδιαφέρει να δημιουργηθούν οι απαραίτητες δομές ώστε να μπορέσουν οι παραγωγικοί πολίτες να παραμείνουν ενεργοί στην τοπική μας κοινωνία και όλοι μαζί να δώσουμε διεξόδους και λύσεις ώστε να προχωρήσουμε μπροστά τόσο σε συλλογικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, αλλάζοντας προς το καλύτερο το επίπεδο ζωής μας.
 
Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί, είμαστε πολίτες με επάγγελμα που αυτή την στιγμή κληθήκαμε από την ιστορία να προχωρήσουμε τον τόπο μπροστά. Δεν το κάνουμε γιατί μας το επέβαλε κάποιος το κάνουμε γιατί το θέλουμε. Δεν θεωρούμε ότι τα ξέρουμε όλα αλλά ακούμε τα πάντα και τους πάντες που μπορούν να μας βοηθήσουν. Δεν τάζουμε θέσεις και υλικά αγαθά, έχουμε όραμα για τον τόπο και θα το πραγματοποιήσουμε εάν όλοι, όσοι πραγματικά ενδιαφέρεστε για τον τόπο μας,  είστε μαζί μας τόσο κατά την διάρκεια όσο και μετά την εκλογική διαδικασία.
 
Θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα όσα μας στενοχωρούν και μπορούμε να το κάνουμε με την δύναμη που πρέπει να μας δώσετε τον Μάιο.
 
Καλούμε ανοιχτά όλους τους ενεργούς πολίτες του Δήμου Επιδαύρου να είναι μαζί μας, να συμμετέχουν ενεργά στην εκλογική διαδικασία και να παίξουν σημαντικό ρόλο την επόμενη μέρα .
 
΄΄Εμείς πρέπει να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε΄΄, έλεγε ο Μ. Γκάντι και τώρα είναι η ώρα της αλλαγής. Της αλλαγής της σκέψης, της αλλαγής της ΄΄Νέας Αντίληψης΄΄ που έρχεται από παλιά και της αλλαγής των αρνητικών δεδομένων σε πείσμα όλων όσων μας λένε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος”.