ΠολιτισμόςΑρχείο

Νέο δημοσίευμα σε Αθηναϊκό site ξεφτιλίζει τις Μυκήνες!

Εικόνες που δυσφημούν τη χώρα μας και αμαυρώνουν το κατεξοχήν εξαγώγιμο, τουριστικό προϊόν της αντικρίζουν οι τουρίστες που επισκέπτονται τους αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε γνωστό Αθηναϊκό site.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα «όσοι ξένοι κάνουν μια βόλτα στις Μυκήνες, τον ιερό βράχο της Ακρόπολης ή την Δωδώνη θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι οι αρχαιολογικοί χώροι λειτουργούν χωρίς τουαλέτες. Κι αυτό, διότι το υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει ακόμα προχωρήσει σε προσλήψεις εκτάκτου προσωπικού, προκείμενου να ενισχύσει τις υπηρεσίες καθαριότητας».

Η παρακάτω ανακοίνωση είχε όντως τοιχοκολληθεί στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα, οι υπέυθυνοι «σφράγισαν» τις τουαλέτες, με αποτέλεσμα ένας από τους πιο δημοφιλείς αρχαιολογικούς χώρους να μένει φέτος το καλοκαίρι χωρίς χώρους υγιεινής.

Ανακοίνωση Μυκήνες

Το newsit.gr, που έχει κάνει και το ρεπορτάζ, επικοινώνησε με τον γενικό γραμματέα του Συλλόγου Φυλάκων Αρχαιολογικών χώρων, κ. Ιωάννη Μαυρικόπουλο, ο οποίος τόνισε πως η προκήρυξη για τις προσλήψεις καθαριστριών για τους αρχαιολογικούς χώρους παραμένει στα συρτάρια του υπουργείο Πολιτισμού και αφήνει στον «αέρα» την καθαριότητα του πολιτιστικού πλούτου της χώρας.

Διαβάστε Επίσης:
– Η απόλυτη ξεφτίλα στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών