ΠολιτισμόςΑρχείο

Κυκλοφορούν τα νέα Ναυπλιακά Ανάλεκτα

Το Πνευματικό Ίδρυμα Ιωάννης Καποδίστριας και η Οργανωτική Επιτροπή των εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια από τη Ναυπλιακή Επανάσταση σας προσκαλούν στο Βουλευτικό,  την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 12.00 στην παρουσίαση του 8ου τόμου των ΝΑΥΠΛΙΑΚΩΝ ΑΝΑΛΕΚΤΩΝ με τα πρακτικά του Επιστημονικού Συμποσίου 12-14 Οκτωβρίου 2012 για τα 150 χρόνια από τη Ναυπλιακή Επανάσταση.
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Φώτη Κωνσταντινίδη, Καλλιόπη Παπαλεξοπούλου (1809-1898). Μια θρυλική ηρωίδα.
 
Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα διανεμηθεί  στους φίλους της πόλης, ντόπιους και μη, ένα άρτια επιμελημένο τόμο με 24 μελέτες, πίνακα περιεχομένων, υποσημειώσεις, βιβλιογραφικές αναφορές, σημαντικό εικονογραφικό υλικό και ευρετήριο.
 
 Επίσης στον τόμο καταγράφονται όλα τα βήματα οργάνωσης του εορτασμού, όλες οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, όλοι όσοι συμμετείχαν με κάθε τρόπο, απεικονίζεται το έντυπο υλικό που παράχθηκε και αναφέρεται το ηλεκτρονικό και οπτικοακουστικό υλικό που παραδώθηκε.
 
O Κώστας Χελιώτης, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπή 150 χρόνια από τη Ναυπλιακή Επανάσταση τονίζει οτι: «Η φετινή επέτειος των 152 χρόνων από τη Ναυπλιακή Επανάσταση την 1η Φεβρουαρίου 2014 μας βρίσκει ενημερωμένους αλλά και πλουσιότερους. Δεσμευτήκαμε να αφήσουμε κάτι στην πόλη και στους νεότερους ως απότοκο της συγκινητικής συστράτευσης στο σκοπό της ανάδειξης της Ναυπλιακής Επανάστασης του 1862. Το Πνευματικό Ίδρυμα Ιωάννης Καποδίστριας μας εξασφάλισε την οικονομική δυνατότητα να εκδώσουμε τα πρακτικά του Επιστημονικού Συμποσίου στον καινούριο τόμο των Ναυπλιακών Αναλέκτων»