ΟικονομίαΑρχείο

Τους γλίτωσαν και φέτος;

Με μια σύσκεψη και την αναζήτηση γενικά και αόριστα των υπαιτίων έκλεισε προς το παρόν το τεράστιο θέμα της δυσοσμίας και του νέφους που έκανε ανυπόφορη την ζωή των κατοίκων του Ναυπλίου και των γύρω περιοχών την προηγούμενη εβδομάδα στο Ναύπλιο.
Θυμίζουμε ότι ιδιαίτερα το απόγευμα της προηγούμενης Τετάρτης η περιοχή είχε πνιγεί από δυσοσμία και από ομίχλη – καπνό, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι ιδιαίτερα αποπνικτική και η ορατότητα μικρή. Η δυσοσμία ήταν τόσο έντονη που έμπαινε ακόμα και μέσα στο σπίτια.
Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες από την οδό Άργους, και από την παραλιακή όπου ουσιαστικά χάνεται από την ομίχλη ο δρόμος!!!
 Κάποιοι κατήγγειλαν μάλιστα στον «α» που έσπασαν τα τηλέφωνα από διαμαρτυρίες πολιτών, ότι παρατήρησαν και ίχνη λυμάτων στη θάλασσα.
Εντωμεταξύ, η ευαισθησία του κράτους και των υπηρεσιών περιορίστηκε τις επόμενες ημέρες σε μια σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τ. Χειβιδόπουλος και ο αρμόδιος για την υγεία θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Α. Πουλάς καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Και αντί να πιάσουν «τον ταύρο από τα κέρατα» και να επιβάλουν τον νόμο, περιορίστηκαν σε ανακοινώσεις του τύπου ότι θα γίνουν έλεγχοι. Συγκεκριμένα, η περιφερειακή ενότητα περιορίστηκε να πει: «Αναφορικά με την έντονη δυσοσμία που παρατηρήθηκε την 15 Ιανουαρίου από τον βιολογικό καθαρισμό αυτή ερμηνεύεται από την έξαρση λειτουργίας την περίοδο αυτή των χυμοποιείων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή με αποτέλεσμα τον αυξημένο φόρτο από βιομηχανικά απόβλητα. Συμφωνήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στις επιχειρήσεις αυτές προκειμένου να διαπιστωθεί αφενός το κατά πόσο τηρούν τα προβλεπόμενα από τις συμβάσεις τους με τον βιολογικό και αφετέρου να ελεχθεί η λειτουργία του ιδιωτικού βιολογικού καθαρισμού που είναι υποχρεωμένες να διαθέτουν».
Άγνωστο τέλος παραμένει αν ο αυξημένος φόρτος από βιομηχανικά απόβλητα έπεσε στον βιολογικό καθαρισμό ή απευθείας στην θάλασσα και αν προκλήθηκε εν τέλει βλάβη στον βιολογικό που πληρώνουν με μεγάλα τέλη οι πολίτες των αστικών κέντρων.