ΠολιτικήΑρχείο

Πασοκοσυριζαίοι ετοιμάζονται για τον δήμο Ναυπλίου

Ανοιχτή λαϊκή συνέλευση στο Ναύπλιο για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και για την άσκηση μιας διαφορετικής κοινωνικής πολιτικής από το Δήμο καλεί μια πλειάδα πολιτών προερχομένων κυρίως από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με την πρόσκλησή σους σε ανοιχτή συνέλευση που έγινε την περασμένη Κυριακή έχουν σκοπό να υπερασπιστούν το κοινόχρηστο χαρακτήρα των δημόσιων χώρων και να προτείνουν ένα διαφορετικό τρόπο αξιοποίησής τους.
Όπως τονίζουν «οι πολίτες του Δήμου Ναυπλιέων έχουν να αντιμετωπίσουν και μια ακόμη απειλή: Μια σειρά δημόσιων χώρων του Δήμου παραχωρούνται στο ΤΑΙΠΕΔ (Καραθώνα, Κονδύλι, δημόσια κτίρια, οικόπεδα) με στόχο την εκποίησή τους, εντασσόμενα και αυτά στον γενικότερο σχεδιασμό για ξεπούλημα κάθε δημόσιου αγαθού και χωρίς η Δημοτική αρχή να κόπτεται για την διαφύλαξή τους.
Ο λαός όμως δεν θέλει το ξεπούλημα. Ο λαός απαιτεί την επανίδρυση ενός κοινωνικού κράτους, με δημοτικές κοινωνικές δομές.
Μόνο η ενεργή λαϊκή συμμετοχή μπορεί να τους σταματήσει. Είναι καιρός να μιλήσουν οι πολίτες.
 
Γι αυτό απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση προς κάθε δημότη του Ναυπλίου, να συζητήσουν και να συντονίσουν τις ενέργειές τους ώστε να συμβάλλει ο Δήμος:
Σε ένα μέτωπο αντίστασης κατά του ξεπουλήματος και της υπανάπτυξης,
Στη δημιουργία ενός δικτύου ασφαλείας των συμφερόντων των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων και όσων πλήττονται βάναυσα από τις ασκούμενες πολιτικές».