ΠολιτισμόςΑρχείο

Αναπλιώτικο Καρναβάλι 2014- Το πρόγραμμα

Οι Απόκριες ήρθαν και για ακόμη μια φορά ο Δήμος Ναυπλιέων με σταθερή πορεία στη διοργάνωση Καρναβαλιού, δίνει δυνατή παρουσία με το Αναπλιώτικο Καρναβάλι 2014. Το πρόγραμμα του καρναβαλίου, γεμάτο με εκδηλώσεις για όλα τα γούστα, δίνει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να χαρούν, να διασκεδάσουν και να μασκαρευτούν ανάλογα με τη διάθεση τους.
 
Αναλυτικά το πρόγραμμα του Αναπλιώτικου Καρναβαλιού:
 
Σάββατο 8 Φεβρουαρίου
Πυργιώτικα ώρα 20.30
Η Πύλη Πολιτισµού Ναυπλίου διοργανώνει αποκριάτικο χορό µε ζωντανή µουσική, στην ταβέρνα «Τα Κούπια» στα Πυργιώτικα  Ναυπλίου.  Προσκλήσεις θα βρείτε στο γραφείο του συλλόγου. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τους σκοπούς του Κοινωνικού Παντοπωλείου που λειτουργεί στο χώρο του συλλόγου.
 
Κυριακή 9 Φεβρουαρίου
Παλιά Πόλη του Ναυπλίου ώρα 12.00
Υπό τη διεύθυνση του Θ. Αντωνιάδη η Φιλαρµονική του ∆ΟΠΠΑΤ θα δώσει αποκριάτικο ρυθµό στους δρόµους της παλιάς πόλης του Ναυπλίου, κηρύσσοντας την έναρξη των αποκριάτικων εκδηλώσεων του ∆ήµου.
 
Σάββατο 15 Φεβρουαρίου
Αγία Τριάδα ώρα 22.00
Στο café bar ‘ΜΕΛΥΘΡΟΝ’ (Πλατούτσας) ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεµόνων του Λυκείου Αγίας Τριάδας διοργανώσει αποκριάτικη βραδιά 80’s.
 
Κυριακή 16 Φεβρουαρίου
Ανυφί ώρα 12.00
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανυφίου «Ο Μάη-Νικόλας» διοργανώνει το «Βλάχικο γάµο» και στη συνέχεια τη «γιορτή της γκόγκας» συνοδευόµενο από παραδοσιακό γλέντι και τσικνίσµατα.
 
Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου
Πλατεία Εθνοσυνέλευσης – Πρόνοια ώρα 18.30
Το Κέντρο Λογοθεραπείας και ∆ηµιουργικής απασχόλησης ∆ΗΜΙΟΥΡΓΩ καλεί τα παιδιά του ∆ήµου Ναυπλιέων για το έθιµο του Μπέη που αποτελεί την έµπνευσή µας για να µεταµφιεστούµε και να παίξουµε παιχνίδια ρόλων χορεύοντας και τραγουδώντας.
Στις 19.30 η Φιλαρµονική του ∆.Ο.Π.Π.Α.Τ, υπό τη διεύθυνση του Θ. Αντωνιάδη, ανεβαίνει την οδό 25ης Μαρτίου µε αποκριάτικα τραγούδια για να καταλήξει στην Πλατεία Εθνοσυνέλευσης. Ακολουθεί  το πατροπαράδοτο γλέντι στην Πρόνοια µε φωτιά, κρασί και πολύ µουσική.
 
Πλατεία ∆ρεπάνου ώρα 18.30
Αναβίωση του εθίµου της Λαµπαδηδροµίας και στη συνέχεια τσικνίζουµε όλοι µαζί στην πλατεία µε φωτιές, µουσική και κρασί.
 
Αργολικό ώρα 19.00
Τσικνίζουµε στην κεντρική πλατεία του χωριού µε φωτιές, µουσική και κρασί.
 
Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου
Παναρίτι ώρα 19.00
Ξεκινάµε στην πλατεία µε παιδικό χορό και συνεχίζουµε µέχρι αργά το βράδυ για µικρούς, µεγάλους και… πιο µεγάλους, µε φωτιές, κρασί και κεράσµατα από τις ντόπιες νοικοκυρές.
 
Ναύπλιο ώρα 20.00
Αποκριάτικα τραγούδια στους δρόµους της παλιάς πόλης του Ναυπλίου από τη Χορωδία του ∆ΟΠΠΑΤ (Μικτό Πολυφωνικό Σχήµα) και τη διεύθυνση του Θ. Αντωνιάδη.
 
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου
Ναύπλιο ώρα 19.00
Η Χορευτική οµάδα του σωµατείου «Φίλοι του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύµατος» ξεκινά το γλέντι της µε δυο οµάδες καρναβαλιστών οι οποίες µε ηχηρά αντικείµενα ξεκινούν η µια από την Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου (Συνοικισµός) και η άλλη από την 25ης Μαρτίου (Πρόνοια) και µέσα από τους δρόµους της νέας και παλιάς πόλης καταλήγουν στην Πλατεία Συντάγµατος για να πλέξουν το πολύχρωµο Γαϊτανάκι και να χορέψουν λαϊκούς χορούς των Αποκριών… Το γλέντι όµως δεν τελειώνει εδώ! Συνεχίζεται στο cafe Modus µ’ ένα τρελό – τρελό party… και για όσο αντέξουµε…
 
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου
Πλατεία Συντάγµατος Ναυπλίου ώρα 11.00
Το Εργαστήρι Ελληνικού Χορού εµπνεόµενο από την παράδοση παρουσιάζει αποκριάτικα δρώµενα και ελληνικούς χορούς.
 
Ίρια ώρα 17.30
Επίδειξη Κουνγκ Φου από το τµήµα Ιρίων.
Τα χορευτικά τµήµατα Ιρίων µε αποκριάτικους και παραδοσιακούς χορούς.
Γλέντι για όλους µε εδέσµατα, αναψυκτικά και κρασί.
 
Κάντια ώρα 17.30
Οι Απόκριες έφτασαν! Οπότε……….ο Εξωραϊστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Κάντιας διοργανώνει το ετήσιο παιδικό αποκριάτικο party.
 Μικροί µας φίλοι µασκαρευτείτε!!!
Σας περιµένουµε στην ταβέρνα « Ο Πύργος» για να Φάµε… να Πιούµε… να Χορέψουµε… να ∆ιασκεδάσουµε !!!
 
Πουλακίδα ώρα 18.00
Ο Μορφωτικός σύλλογος Πουλακίδας διοργανώνει αποκριάτικο γλέντι µε παραδοσιακά εδέσµατα, αναψυκτικά, φωτιές και άφθονο κρασί.
 
Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου
Πυργιώτικα ώρα 19.00
Αποκριάτικο γλέντι µε φωτιές, καρνάβαλο και εδέσµατα στην πλατεία των Πυργιωτίκων από τον  Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Πυργιωτίκων «Αγ.Γεώργιος»
Μάνεσι ώρα 19.00
Ο Επιµορφωτικός Σύλλογος Μάνεσι «ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ» διοργανώνει αποκριάτικο γλέντι στην πλατεία του χωριού µε παραδοσιακά δρώµενα και χορούς σε ρυθµούς latin. Θα ακολουθήσουν φωτιές, τσικνίσµατα και χορός µέχρι το πρωί…
 
Στις 20.30 ο Επιµορφωτικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας διοργανώνει αποκριάτικο χορό στην κοσµική ταβέρνα «ΠΑΝΤΑΖΗΣ» στο Κεφαλάρι.
 
Σάββατο 1 Μαρτίου
Πλατεία Συντάγµατος ώρα 11.00
Όπως κάθε έτος περιµένουµε τους φίλους µας για το Παιχνίδι του Κρυµµένου Θησαυρού.
 
Άρια ώρα 15.00
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άριας «Ο ∆υοβουνιώτης» διοργανώνει Παιχνίδι του Κρυµµένου Θησαυρού.
 
Ασίνη ώρα 18.00
Πραγµατοποίηση της καρναβαλικής αποκριάτικης παρέλασης στο κεντρικό δρόµο του χωριού. Στη συνέχεια, ώρα 19.00, θα ανάψει φωτιά στην πλατεία του χωριού µετά λαϊκού και δηµώδους προγράµµατος. Τέλος, στις
21:00, η γιορτή θα συνεχιστεί µε την καύση του καρνάβαλου και µε την «απογείωση» των αερόστατων.
 
Αγ. Ανδριανός ώρα 19.00
Στην πλατεία Στράτας αποκριάτικο γλέντι µε κρασί, σουβλάκια, φωτιές και πολύ χορό και µουσική.
 
Μιδέα ώρα 19.00
Ο Νέος Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Μιδέας «Η ΑΛΚΜΗΝΗ» διοργανώνει αλευροπόλεµο στην πλατεία του χωριού και στη συνέχεια θα ακολουθήσει το παραδοσιακό γλέντι µε βραστό σε καζάνια, άφθονο κρασί και χορούς µέχρι πρωίας.
 
Πλατανίτι ώρα 19.00
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανιτίου διοργανώνει παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία του χωριού µε φωτιές και µουσική!!
 
Άρια ώρα 19.00
Αποκριάτικο γλέντι στην κεντρική πλατεία της Άριας µε άφθονο φαγητό και κρασί. Φέρτε το κέφι σας και ελάτε να χορέψουµε γύρω από τη φωτιά.
Βενετσιάνικο Ναύπλιο ώρα 20.30
Υπό την καθοδήγηση του σωµατείου «Φίλοι του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύµατος» συνεχίζεται η παράδοση του Βενετσιάνικου Ναυπλίου. Έναρξη µε χορευτικό δρώµενο στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων (Πλατεία ∆ηµαρχείου). Παράσταση µε στοιχεία “Commedia dell’ arte” στην Πλατεία Συντάγµατος. Λήξη µε χορευτικούς αυτοσχεδιασµούς στην οδό Μπουµπουλίνας.
 
Κυριακή της Αποκριάς
Αραχναίο ώρα 11.00
Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος «ΤΟ ΑΡΑΧΝΑΙΟ» διοργανώνει στο χωριό τρελή καρναβαλική παρέλαση και στη συνέχεια (ώρα 12.00) το βλάχικο γάµο µετά γλεντιού µε ζωντανή µουσική και κλαρίνα..
 
Πλατεία Συντάγµατος Ναύπλιο ώρα 12.00
Μικροί και µεγάλοι προσκαλούνται να διασκεδάσουν στην Πλατεία Συντάγµατος Ναυπλίου µε τη µουσική της Φιλαρµονικής του ∆ΟΠΠΑΤ υπό τη διεύθυνση του Θ. Αντωνιάδη και µε τα διονυσιακά παιχνίδια και πειράγµατα από το Κέντρο Λογοθεραπείας και ∆ηµιουργικής απασχόλησης ∆ΗΜΙΟΥΡΓΩ.
 
Tολό ώρα 17.30
Για 36η χρονιά διοργανώνεται το Τολιανό Καρναβάλι.
Το πρόγραµµα έχει ως εξής:
Παρέλαση αρµάτων και καρναβαλιστών.
∆ρώµενα από τα χορευτικά τµήµατα της Φωτεινής Βενετσάνου.
Προσκεκληµένος ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας µε τις Ολυµπιονίκες Κλέλια και Άννη Πανταζή και πολλές άλλες εκπλήξεις.
Σας περιµένουµε!!!
 
Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση Ναυπλίου ώρα 18.00
Έναρξη στην οδό Σιδεράς Μεραρχίας και πορεία της παρέλασης στις οδούς Συγγρού, Μπουµπουλίνας και Πλατεία Φιλελλήνων.
Κάψιµο του Καρνάβαλου στην πλατεία Φιλελλήνων και στις 19.30 Μεγάλη Συναυλία των ONIRAMA 
 
Λευκάκια ώρα 20.30
Πολύχρωµα αερόστατα φεύγουν στον ουρανό από την πλατεία Λευκακίων µε µουσική, χορό και φωτιές.
 
Καθαρά Δευτέρα 3/3
Μιδέα ώρα 10.00
Ο Νέος Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Μιδέας «Η ΑΛΚΜΗΝΗ» διοργανώνει βλάχικο γάµο στο χωριό και Κούλουµα στον Άη Γιάννη.
Γήπεδο 11χ11 της Νέας Τίρυνθας ώρα 11.00
Οι Πολιτιστικοί  Σύλλογοι Νέας Τίρυνθας, Νέου Ροϊνού και Αγίου Ανδριανού διοργανώνουν από κοινού κούλουµα µε κρασί, λαγάνα, νηστίσιµα και πολύ µουσική και χορό.
Παράλληλα θα διεξαχθεί διαγωνισµός πετάγµατος χαρταετού.