ΟικονομίαΑρχείο

Μικρή προσέλευση στην ημερίδα των Λογιστών

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε ο Σύλλογος Λογιστών Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ναυπλίας και Ερμιονίδας προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για τη μικρή προσέλευση που είχε η ημερίδα ενημέρωσης του συλλόγου με τις αλλαγές στο φορολογικό νόμο αλλά και για δημοσιεύματα που δεν ανέφεραν καθόλου την παρουσία του Συλλόγου.
«Την Δευτέρα 03/02/2014, στο βουλευτικό πραγματοποιήθηκε ημερίδα ενημέρωσης  με τις αλλαγές που έχει επιφέρει ο νέος φορολογικός νόμος. Σ΄ αυτήν την ημερίδα , την ευθύνη της ενημέρωσης την είχαν οι λογιστές και την ευθύνη προσέλευσης και ενημέρωσης  του επαγγελματικού κόσμου της πόλης την είχαν οι τοπικές επαγγελματικές οργανώσεις.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας και επειδή, δεν ανεχόμαστε να μας ρίχνουν ευθύνες που δεν μας αναλογούν, στην αίθουσα προσήλθαν τριάντα συνάδελφοι λογιστές οι οποίοι και παρείχαν όποιες πληροφορίες τους ζητήθηκαν από τους παρευρισκομένους και περίπου είκοσι με τριάντα επαγγελματίες από τους επαγγελματικούς κλάδους μιας ολόκληρης πόλης.
Την ευθύνη για την ενημέρωση των επαγγελματιών για τέτοιου είδους εκδηλώσεις την έχουν τα σωματεία τους και όχι οι λογιστές.
Εμείς σαν κλάδος ήμασταν εκεί και είμαστε ίσως ο μόνος κλάδος που αντιδρά σ’αυτά τα μέτρα τα οποία στην τελική θα βλάψουν κυρίως τις δικές σας επιχειρήσεις. Η δική μας όμως λογική είναι να υποστηρίζουμε και να στηρίζουμε την επιχείρηση σε όλα. Γι αυτό αγωνιζόμαστε ώστε αυτός ο νόμος έκτρωμα και αυτά τα πρόστιμα θηλιά για κάθε επιχείρηση να αποσυρθούν. Μέτρο πίεσης προς τους πελάτες μας δεν υπάρχει. Κανέναν δεν μπορούμε να τον σύρουμε με το ζόρι να παρακολουθήσει μια ημερίδα.
Και κάτι τελευταίο.
Όλοι που συμμετείχαμε έχουμε ονοματεπώνυμο και εκπροσωπούμε έναν επιστημονικό κλάδο. Είναι το λιγότερο απρεπές να μην μας αναφέρετε.
ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ»