ΡεπορτάζΑρχείο

Το “μήνυμα” της παρέλασης…

« Όχι στο Δ’ Ράιχ » έγραφε το πανό που εμφανίστηκε απέναντι από τους επισήμους στην παρέλαση του Ναυπλίου, το οποίο κατά τη διάρκεια της παρέλασης έδωσε τη θέση του σε σημαία – σύμβολο της επανάστασης.

Παρά τη βροχή το “μήνυμα” δεν έλειπε ούτε φέτος, αυτή τη φορά με αποδέκτες όχι τους κυβερνώντες, αλλά τους εξωτερικούς “δυνάστες” της χώρας.

Όπως δήλωσε και ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας έπειτα από την στρατιωτική παρέλαση του Συντάγματος:  « Γιορτάζουμε σήμερα με περηφάνια την επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας. Η Ελληνική Επανάσταση, πνευματικό τέκνο του Διαφωτισμού και των πανανθρώπινων αξιών της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της κοινωνικής απελευθέρωσης, απότοκο του μεγάλου ξεσηκωμού του λαού μας, όρισε το αξιακό πλαίσιο πάνω στο οποίο συγκροτήθηκε το σύγχρονο ελληνικό κράτος.

Ένα πλαίσιο που μας ορίζει, μας προστάζει, να διατηρούμε ως κόρη οφθαλμού την ελευθερία, την ανεξαρτησία, την κυριαρχία, την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.

Σήμερα πρέπει να θυμόμαστε ότι τίποτα δεν χαρίστηκε στον λαό μας. Όλα κατακτήθηκαν με αγώνες. Και όταν ένας λαός διεκδικεί, όση δύναμη και αν έχουν οι αντίπαλοι του, αν διεκδικεί και είναι αποφασισμένος και, κυρίως, έχει το δίκιο με το μέρος του, τότε όλα μπορεί να τα καταφέρει ».
 
Σχετικά θέματα: Δεν παρέλασαν μαθητές σε Ναύπλιο και Άργος