ΡεπορτάζΑρχείο

Δεν παρέλασαν μαθητές σε Ναύπλιο και Άργος

Υπό βροχή διεξήχθη η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Ναύπλιο, στην οποία συμμετείχαν μόνο στρατιωτικά τμήματα και ο Ερυθρός Σταυρός. Προηγήθηκε η κατάθεση στεφάνων με την παρουσία στρατιωτικού αγήματος, ενώ μετά ακολούθησε σύντομη στρατιωτική παρέλαση, υπό την παρουσία λιγοστού κόσμου, μιας και οι περισσότεροι επέλεξαν την θαλπωρή και την ζεστασιά του σπιτιού. 
 

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, ενω ακόμα στις εκδηλώσεις έδωσαν το παρόν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης (που δεν πήγε στην Τρίπολη για ευνόητους λόγους…), οι τρεις βουλευτές Αργολίδας, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος και άλλοι παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και των σωμάτων ασφαλείας.
 

Μαθητική παρέλαση δεν έγινε ούτε στο Άργος, όπου στις επετειακές εκδηλώσεις παρευρέθη εκ μέρους της κυβέρνησης ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιάννης Πανούσης. Ο Υπουργός αφού πρώτα παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση, κατέθεσε στεφάνι και ξεναγήθηκε στην έκθεση ζωγραφικής της Ελισάβετ Δήμα Πετροπούλου με τίτλο “Μορφές του 1821”, στο παλιό δημαρχείο.
 

Τουλάχιστον στο Άργος οι μαθητές ειδοποιήθηκαν έγκαιρα για την αναβολή της παρέλασης, αντίθετα με το Ναύπλιο όπου έδειξαν πιο αργά αντανακλαστικά, καθώς οι διοργανωτές (ΠΕ Αργολίδας) αποφάσισαν να τους ανακοινώσουν ότι τελικά δεν θα παρελάσουν, την τελευταία στιγμή.