ΚοινωνίαΑρχείο

Δωρεά στο Νοσοκομείο Ναυπλίου από την Αυστρία

Την Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2014 φθάνουν ως δωρεά στο Νοσοκομείο Ναυπλίου επτά παλέτες απο την Αυστρία με νοσοκομειακό υλικό (σύριγγες, γάζες, αναπνευστήρες). Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο κ. Μουστακάκης, Ελληνας που διαμένει στην Αυστρία. Η αξία του υλικού ξεπερνάει τις 200.000 ευρώ.
 
Αυτή η πρωτοβουλία πραγματοποιείται στα πλαίσια της ίδρυσης της Λαϊκής Βοήθειας Ελλάδας, μια προσπάθεια κοινωνικής και φιλανθρωπικής στήριξης, με πηγή έμπνευσης τη Λαϊκή Βοήθεια Αυστρίας (Volks Hilfe). Η Λαϊκή Βοήθεια Ελλάδας είναι μία ανεξάρτητη ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση), αλλά παίρνει την τεχνογνωσία από τους Αυστριακούς. Γι’ αυτό το λόγο ήρθε πέρυσι το Μάιο για επίσκεψη ο πρόεδρος της Volks Hilfe, κ. Josef Weidenholzer, σοσιαλιστής ευρωβουλευτής της Αυστρίας, οπότε και υπεγράφη το σχετικό σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών.
 
Η Λαϊκή Βοήθεια Αυστρίας (VolksHilfe) είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση με μακρά ιστορία και παράδοση. Ιδρύθηκε το 1947 και σήμερα αποτελεί μια σύγχρονη εταιρεία παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, και πλέον μία από τις μεγαλύτερες εθελοντικές οργανώσεις κοινωνικής πρόνοιας στην Ευρώπη.
 
Στόχος της συνεργασίας των δυο οργανισμών είναι η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας, της εμπειρίας, των δομών και υπηρεσιών που είναι σε θέση να διαθέτει η Volkshilfe και η προσαρμογή τους με βέλτιστο τρόπο στην τρέχουσα ελληνική κοινωνική κατάσταση.