ΟικονομίαΑρχείο

Παίρνει …εμπρός το Kilada Hills

Ξεπερνά όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες η επένδυση Kilada Hills που θα αναπτυχθεί στην Κοιλάδα σε έκταση 2.000 στρεμμάτων. Η υλοποίηση της επένδυσης θα γίνει με την διαδικασία του fast track. ο συνολικός προϋπολογισμός για την κατασκευή του πολυτελούς τουριστικού θερέτρου φτάνει τα  418 εκατομμύρια ευρώ.
 
Για να ξεκινήσουν οι εργασίες αναμένεται βέβαια να δοθεί και η έγκριση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ), αφού ήδη το διοικητικό συμβούλιο του Invest in Greece αποφάσισε, με θετική εισήγησή του προς την Διυπουργική Επιτροπή, την υπαγωγή του σε καθεστώς Fast Track.
 
Οι επενδυτές υπόσχονται ότι θα αξιοποιήσουν και θα αναδείξουν ανεκμετάλλευτους μέχρι σήμερα φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους και ότι θα αναβαθμίσουν την αισθητική της περιοχής, χωρίς να αλλοιώσουν τα χαρακτηριστικά του φυσικού περιβάλλοντος.
 
Η επένδυση αποτελείται από ξενοδοχείο, παραθεριστικές κατοικίες, γήπεδο γκολφ υψηλών προδιαγραφών και beach club.
 
Το θέρετρο Kilada Hills θα λειτουργεί σε ετήσια βάση με αυστηρά κριτήρια αειφόρου ανάπτυξης και δεσμεύσεις, και αναμένεται να επιφέρει σημαντικά οφέλη στην περιοχή, όπως τουλάχιστον 600 άμεσες θέσεις εργασίας κατά την περίοδο λειτουργίας του καθώς και 2.000 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευαστική περίοδο.
 
Επιπρόσθετα η επένδυση αναμένεται να προκαλέσει τη δημιουργία δορυφορικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων και θέσεων εργασίας στην περιοχή, να δημιουργήσει σημαντικά έσοδα από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, να αποφέρει εισροή συναλλάγματος και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της χώρας και της περιοχής με την ανάδειξη της ως τουριστικού προορισμού ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου.