ΚόσμοςΑρχείο

Τουριστικό όνομα που να πουλάει, ψάχνει η Αργολίδα

Το χτίσιμο ενός σύγχρονου τουριστικό branding για την Αργολίδα, ανέθεσε το Επιμελητήριο στον σύμβουλο τουρισμού κ. Δημοσθένη Μπρούσαλη, ο οποίος συναντήθηκε με φορείς του νομού για να υπάρξει μια αμφίδρομη ενημέρωση για το θέμα.

Ο Συνεργάτης του Επιμελητηρίου, αναφέρθηκε στη σημασία του εγχειρήματος για τη διαμόρφωση του τουριστικού προϊόντος της Αργολίδας που αποτελεί την πλέον σύγχρονη προσέγγιση του τουριστικού marketing –όπως είπε -, ενώ επισήμανε αποτελεί σπάνια περίπτωση για τα ελληνικά δεδομένα όπου κυριαρχεί η διάσπαση και ο πολυκερματισμός δράσεων.  Ο κος Μπρούσαλης έκανε αναλυτική παρουσίαση του σχεδίου δράσης της στρατηγικής για το χτίσιμο ενός σύγχρονου τουριστικού branding της περιοχής.

Όπως τόνισε από την μεριά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος, η προσπάθεια αυτή έχει σκοπό να συνενώσει όλες τις δυνάμεις της περιοχής, ώστε να συνεργαστούν από κοινού με συντονισμένες δράσεις που θα αποφέρουν πολλαπλασιαστικά οφέλη από την ανάπτυξη του τουρισμού στο σύνολο της τοπικής οικονομίας και της κοινωνίας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Δημοτικών Αρχών, των εμπορικών συλλόγων, των συλλόγων εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος και επαγγελματίες του τουριστικού τομέα. Το σύνολο των εκπροσώπων αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ενεργοποίησης συνεργατικών δομών και στη σημασία του τουρισμού για την τοπική οικονομία της Αργολίδας.