ΚοινωνίαΑρχείο

Διάλεξη στον Δαναό για τον Καρκίνο του παχέως εντέρου

Την  Κυριακή  16  Μαρτίου   2014   και  ώρα 6.30   μ.μ. στην αίθουσα διαλέξεων του Συλλόγου Αργείων «ο Δαναός» θα ομιλήσει ο κ. Γεώργιος Ζωγράφος Καθηγητής  Χειρουργικής και Διευθυντής Α΄ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών  Γ.Ν.Α. « ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» με θέμα: «Καρκίνος παχέος εντέρο. Από την διάγνωση στη θεραπεία.»

Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Αργολίδας « Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» θα προβληθούν σχετικές διαφάνειες και θα ακολουθήσει σχετική συζήτηση.                                                                

Η παρουσία σας θα αποτελέσει τιμή για τον ομιλητή και τον Σύλλογο.

 

Ημερομηνία εκδήλωσης: 

Κυριακή, 16 Μάρτιος, 2014 – 18:30

 

Βιογραφικό: Γεώργιος Ζωγράφος

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1980 και επεράτωσε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής στην Α’ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Το 1988  αναγορεύτηκε  Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υπήρξε Υπότροφος του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης»  και μετεκπαιδεύτηκε σε έμμισθες θέσεις σε διάφορα ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού μεταξύ των οποίων το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείo Queen’s Medical Centre του Νοttingham, το Royal Postgraduate Medical School του Hammersmith Hospital του Λονδίνου,  το Roswell Park Memorial Institute του Buffalo, Νew York, το Saint James Hospital του Λονδίνου, το General Hospital of Birmingham και το Leeds General Infirmary.

Διετέλεσε to 1987 Επιμελητής  στη Θωρακοχειρουργική Κλινική και στην Γ’ Χειρουργική Κλινική του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Αθηνών “Άγιος Σάββας”, καθώς και Επιμελητής’ στην Β’ Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου του “Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού” (“Κοργιαλένειο-Mπενάκειο”). Το 1992 εξελέγη Λέκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολούθως Eπίκουρος Καθηγητής, Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής και Αναπληρωτής Καθηγητής. Το 2009 εξελέγη Καθηγητής Α’ Βαθμίδος και Διευθυντής της Α’ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών που είναι εγκατεστημένη στο ΓΝΑ «Ιπποκράτειο».

Με πρωτοβουλία του από το 1999 επετεύχθη σταδιακή οργάνωση και λειτουργία, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα,  της Μονάδας Μαστού  της Α’ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο «Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α», η οποία έχει χαρακτηρισθεί ως η πλέον πλήρης και σύγχρονη στον Ελληνικό χώρο αλλά και από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Στη Μονάδα αυτή εκπαιδεύονται πολλοί νέοι ιατροί στην αντιμετώπιση των παθήσεων του μαστού και την έχει επισκεφθεί για απόκτηση εμπειρίας αλλά και για την παρακολούθηση της οργάνωσης και του τρόπου λειτουργίας της αξιοσημείωτος αριθμός Χειρουργών και Ογκολόγων από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Διαθέτει πλούσιο ερευνητικό, συγγραφικό και συντακτικό έργο καθώς έχει άνω των 250 δημοσιεύσεων σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, καθώς και 60 δημοσιεύσεις σε ελληνικά περιοδικά, 20 κεφάλαια σε Ελληνικά και Διεθνή βιβλία και πληθώρα ανακοινώσεων και εισηγήσεων σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια. Έχει επίσης συμμετάσχει σε πληθώρα χρηματοδοτούμενων ερευνητικών προγραμμάτων και κλινικών μελετών.

Υπήρξε κατ’ επανάληψη προσκεκλημένος Εκπρόσωπος της Ελλάδας στην «Επιτροπή Επιλογής Ερευνητικών Προγραμμάτων» της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας στις Βρυξέλλες, προσκεκλημένος ομιλητής σε μεγάλο αριθμό Διεθνών – Ευρωπαϊκά συνεδρίων, προσκεκλημένος συγγραφέας πολλών κεφαλαίων σε βιβλία διεθνών εκδόσεων καθώς και προσκεκλημένος κριτής πολλών διεθνών επιστημονικών περιοδικών. Είναι μέλος της American Association  for  the Advancement of Science, το δε βιογραφικό του αναφέρεται στο Original Who’s Who in Medicine and Healthcare και έχει προσκληθεί από το Ινδικό Υπουργείο Υγείας για την οργάνωση του προγράμματος  «Protocol–nutritional risk factors in breast carcinoma». Είναι Fellow of the American College of Surgeons (FACS) (2003) καθώς και Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας στην NESA (New European Surgical Association).

Έχει επίσης διατελέσει Γεν. Γραμματέας της «Ελληνικής Εταιρείας Τραύματος και Επείγουσας Χειρουργικής» (1995, 2002), Μέλος του Δ.Σ. της «Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας» (1998), Ειδικός Γραμματέας στο Δ.Σ. της «Ελληνικής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής και άλλων Επεμβατικών Τεχνικών» (2000-2002), Μέλος Επιτροπής του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ), για την αναγνώριση ειδικότητας από το εξωτερικό, Μέλος του Δ.Σ. της «Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Χειρουργών» (2002), Γενικός Γραμματέας  της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας (2005-2010) και Αναπληρωματικό Μέλος στο Δ.Σ. του Α΄ ΔΥΠΕ, Μέλος της Ειδικής Επιτροπής του ΚΕ.Σ.Υ για την εξέταση του χρόνου άσκησης των ιατρών από χώρες του εξωτερικού για την απόκτηση ειδικότητας, Σύμβουλος του Προέδρου του ΚΕ.Σ.Υ για θέματα έγκρισης δαπανών των ασφαλισμένων, Μέλος της 5μελούς Επιτροπής για την εξέταση των υποψηφίων για μετεγγραφή για λόγους υγείας στο Ε.Κ.Π.Α (2004-2008).Τέλος έχει διοργανώσει πληθώρα ημερίδων, ενημερωτικών εκδηλώσεων και προγραμμάτων προληπτικού ελέγχου του πληθυσμού για τον καρκίνο, με ιδιαίτερη έμφαση την Ελληνική Επαρχία.