ΚοινωνίαΑρχείο

Η ενημέρωση Τσιόδρα μετά την επίσκεψη στην Ερμιονίδα

Τους 116 έφτασαν οι νεκροί στην Ελλάδα από κορωνοϊό όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας. Επίσης ανακοίνωσε 10 νέα κρούσματα και 2.245 συνολικά στη χώρα μας.

Από τα 2.245 επιβεβαιωμένα κρούσματα, το 56% είναι άνδρες. Τα 570 είναι σχετιζόμενα με ταξίδι στο εξωτερικό. 

61 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, με το 84% εξ αυτών να είναι ηλικιωμένοι ή να έχουν υποκείμενο νόσημα και τις 14 να είναι γυναίκες. 44 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο.

Η ενημέρωση αυτή του καθηγητή λοιμωξιολογίας και υπεύθυνου του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό έρχεται λίγες ώρες μετά την μετάβαση στην Ερμιονίδα, όπου έγινε εξέταση σε 470 πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Χαρδαλιάς για τα μέτρα

Αυτό το Πάσχα θα το θυμόμαστε αν όχι για πάντα, τουλάχιστον γιαπολλά χρόνια, ως υπόδειγμα κοινωνικής υπευθυνότητας, σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, προσθέτοντας πως οι ελάχιστες εξαιρέσεις επιβεβαίωσαν τον κανόνα. Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα το γεγονός ότι δεν χρειάστηκε η παρέμβαση της Αστυνομίας με εξαίρεση κάποιες λίγες περιπτώσεις.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων επανέλαβε πάντως πως τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο ως τις 27 Απριλίου.

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τη σταδιακή άρση των μέτρων στη χώρα μας όπως και στην ΕΕ, αλλά όπως υπογράμμισε η όποια άρση θα ξεκινήσει βήμα βήμα όταν κριθεί ότι δεν υπάρχουν οι λόγοι που τα επέβαλαν.

Τι θα γίνει στην Ερμιονίδα

Σχετικά με την σημερινή μετάβαση σε δομή φιλοξενίας προσφύγων στην Ερμιονίδα τονίστηκε πως το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πήρε δείγμα από τους 470 πρόσφυγες που διαμένουν στο ξενοδοχείο και από όλο το προσωπικό και σταδιακά αναμένονται τα αποτελέσματα.

Παράλληλα δόθηκαν σε όλους και οι σχετικές οδηγίες.

Σχετικά με τα μέτρα που ενδέχεται να ληφθούν ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε: «Ασφαλώς και μας απασχολεί το θέμα. Ανάλογα με τα αποτελέσματα, και με βάση τα πρωτόκολλα και πάντα σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές  θα δούμε τα επόμενα βήματα μας και τα ενδεχόμενα μέτρα».

Να σημειωθεί πως κανένας από τους 470 πρόσφυγες και μετανάστες δεν παρουσίαζε συμπτώματα του κορωνοϊού, ούτε και η Σομαλή που βρέθηκε θετική στον ιό, μετά από τεστ στο οποίο υποβλήθηκε στο νοσοκομείο Ναυπλίου.

Αυτό κάνει τον Σωτήρη Τσιόδρα να είναι καθησυχαστικός σχετικά με την διασπορά του ιού στην ξενοδοχειακή μονάδα της Αργολίδας που φιλοξενεί τους πρόσφυγες, καθώς όπως είπε δεν μεταδίδεται εύκολα ο ιός από ασυμπτωματικούς φορείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: