ΚοινωνίαΑρχείο

Κανένας με συμπτώματα του κορωνοϊού στο ξενοδοχείο της Ερμιονίδας

Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στη δομή που φιλοξενεί 470 άτομα στο Πορτοχέλι, σύμφωνα με τον Νότη Μηταράκη, υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου.

«Με ιδιαίτερη αυστηρότητα ο ΕΟΔΥ εφαρμόζει τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Εφαρμόστηκε η συνήθης διαδικασία να εξεταστούν όλοι όσοι διαμένουν στη δομή», ανέφερε ο κ. Μηταράκης μιλώντας στην εκπομπή του Mega Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο. «Θεωρώ ότι θα ανταπεξέλθουμε και σε αυτήν τη δυσκολία», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε πως συμπτώματα του κορωνοϊού δεν παρατηρήθηκαν κατά την επίσκεψη σε κάποιον διαμένοντα. Ωστόσο όλα θα κριθούν όταν θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των τεστ, από αύριο. 

Και ο Σωτήρης Τσιόδρας εμφανίστηκε καθησυχαστικός με τη σειρά του, καθώς όπως είπε δεν μεταδίδεται εύκολα ο ιός από ασυμπτωματικούς φορείς.

Όσον αφορά το πώς προέκυψε το κρούσμα στη δομή φιλοξενίας, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είπε: «πιθανότατα κάποιος εργαζόμενος ο οποίος δουλεύει στη δομή και είναι και εκτός δομής, να έχει μεταφέρει τον ιό εντός της δομής».