ΚοινωνίαΑρχείο

Κλείνουν τα δικαστήρια σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς δικαστήρια θα μείνει η χώρα αύριο 12 Μαρτίου 2014 και το διήμερο 19 και 20 Μαρτίου 2014, καθώς με απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) οι δικαστικοί υπάλληλοι θα συμμετέχουν στις δύο προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ.

Ειδικότερα, η ΟΔΥΕ θα συμμετέχει:

– Στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο τομέα, που πραγματοποιείται ενάντια στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο «Διοικητικές απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα, κ.λπ.», το οποίο συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής.

Το επίμαχο νομοσχέδιο, όπως αναφέρουν οι συνδικαλιστικοί φορείς, προβλέπει την κατάργηση Νομικών Προσώπων του Δημοσίου, την άμεση απόλυση ή τη διαθεσιμότητα κι άλλων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ «ταυτόχρονα προωθεί την καθιέρωση ενός μόνιμου μηχανισμού δημιουργίας δεξαμενών νέων διαθεσιμοτήτων μέσω της εφαρμογής νέου συστήματος «αξιολόγησης» και της καθιέρωσης υποχρεωτικής ποσόστωσης».

-Στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της 19ης και 20ης Μαρτίου 2014, εν όψει των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα το τελευταίο οκτάμηνο.