ΡεπορτάζΑρχείο

Συνέλαβαν και αυτόν που αγόραζε λαθραία τσιγάρα και καπνό

Αγόρασε λαθραία τσιγάρα και τον συνέλαβαν. Οι αστυνομικοί δεν αρκέστηκαν να συλλάβουν μόνο τον πωλητή των λαθραίων τσιγάρων, αλλά και τον αγοραστή.

Ο 58χρονος μόλις είχε αγοράσει 10 πακέτα με λαθραία τσιγάρα, όταν εμφανίστηκαν οι αστυνομικοί στο σημείο που είχε ραντεβού με τον πωλητή.

Όλα συνέβησαν στους Αγίους Θεοδώρους τα Κορινθίας το μεσημέρι του Σαββάτου. Η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν στους Αγίους Θεοδώρους έναν 40χρονο να προβαίνει στην πώληση πακέτων με λαθραία τσιγάρα στον 58χρονο.

Στην κατοχή του 40χρονου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν 1.671 πακέτα τσιγάρων, καθώς και 48 συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 2.400 γραμμαρίων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης, το χρηματικό ποσό των 570 ευρώ, ενώ κατασχέθηκε και ένα όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο 58χρονος είχε στην κατοχή του 10 πακέτα τσιγάρα και μία συσκευασία καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και κατασχέθηκαν.

Τα πακέτα λαθραίων τσιγάρων και οι συσκευασίες λαθραίου καπνού θα σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.