ΚοινωνίαΑρχείο

Υπαίθριοι χώροι άθλησης σε Αρβανιτιά και Δρέπανο

Όργανα γυμναστικής εξωτερικών χώρων τοποθετηθήκαν στον Δήμο Ναυπλιέων και συγκεκριμένα στο Ναύπλιο (περιοχή Αρβανιτιάς) και στο Δρέπανο. Τα όργανα αυτά τα οποία παρέχουν εκγύμναση με τη βοήθεια του βάρους του σώματος, δίνουν την ευκαιρία στο κοινό και τους πολίτες να αθληθούν στον ελεύθερο χρόνο τους και να γυμναστούν με εναλλακτικούς τρόπους. Τα συγκεκριμένα όργανα γυμναστικής είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένα και χρησιμοποιούνται από τους πολίτες σε όλη την Ευρώπη σε πάρκα ή άλλους κοινόχρηστους χώρους άθλησης και αναψυχής.

 

Είναι σχεδιασμένα να:

• Λειτουργούν μόνο με το βάρος του σώματος

• Αντέχουν όλες τις καιρικές συνθήκες

• Δεν σπάνε και δεν βανδαλίζονται

 

Ασφαλή στη λειτουργία τους:

Είναι 100% ασφαλή και πληρούν όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας καθώς φέρουν πιστοποιητικό.

• Τα όργανα γυμναστικής φέρουν ταμπέλες με σαφείς οδηγίες

• Παρέχουν τη δυνατότητα εκγύμνασης χωρίς την παρουσία γυμναστή.

 

Η ποσότητα και ο τύπος των οργάνων έχουν επιλεγεί με βάση την κάλυψη του χώρου και την παροχής εκγύμνασης. Τα όργανα γυμναστικής είναι κατάλληλα για όλες τις κατηγορίες χρηστών και όλες τις ηλικίες, παρέχοντας έναν ιδανικό συνδυασμό ευεξίας, αντοχής, εκγύμνασης και κοινωνικοποίησης.

 

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, με αφορμή αυτή την παρέμβαση αναφέρθηκε στο έργο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα όργανα γυμναστικής ανοιχτού χώρου, τα οποία χρησιμοποιούνται για άθληση κυρίως του κοινού, στοχεύουν στην προσέλκυση ολοένα και περισσοτέρων ανθρώπων στον αθλητισμό, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε ένα από εμάς να γυμναστεί στην ύπαιθρο, μόνος ή με παρέα. Βασικός στόχος ενός τέτοιου αθλότοπου είναι η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και η ανέξοδη άθληση όλων των πολιτών ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας, οποιαδήποτε ώρα και ημέρα με ασφάλεια και σιγουριά».