ΡεπορτάζΑρχείο

Παγκόσμια διάκριση για τον ναυπλιώτη γυναικολόγο Βασίλη Καρούντζο

Την περασμένη εβδομάδα, 5-8 Μαρτίου 2014, πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία της Ιταλίας, το 16ο Διεθνές Συνέδριο Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας, με συμμετοχή περισσοτέρων από 2500 συνέδρων από όλα τα μήκη και πλάτη της γης.
 
Στο εν λόγω Συνέδριο, που πραγματοποιείται κάθε 2 χρόνια, βραβεύονται οι καλύτεροι νέοι επιστήμονες-ερευνητές κάτω των 34 ετών. Για 2η συνεχόμενη φορά, ο 29χρονος ναυπλιώτης Βασίλειος Καρούντζος του Δημητρίου και της Θεοφανής, ειδικευόμενος Ιατρός Μαιευτικής – Γυναικολογίας, τιμήθηκε με το Διεθνές αυτό βραβείο, για τη μελέτη του που αφορούσε τη συσχέτιση μεταξύ της λειτουργικής αιμορραγίας της μήτρας 2-3 χρόνια μετά την εμμηναρχή και την εμφάνιση του Συνδρόμου των Πολυκυστικών  Ωοθηκών αργότερα στην εφηβεία, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Παιδικής – Εφηβικής Γυναικολογίας και Επανορθωτικής Χειρουργικής της Β’ Μαιευτικής-Γυναικολογικής κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, «Αρεταίειον» Νοσοκομείο, υπό την επίβλεψη του Καθηγητή κ. Κρεατσά και του Αναπλ. Καθηγητή κ. Δεληγεώρογλου.
 
Ο ίδιος δήλωσε: “Είναι σημαντικό να βλέπεις τους κόπους σου να παίρνουν σάρκα και οστά, πολύ δε περισσότερο να μπορείς ως χώρα με αυτήν την οικονομική κρίση και με τα λιγοστά κονδύλια για έρευνα, να ανταγωνίζεσαι συναδέλφους προηγμένων οικονομικά χωρών. Ωστόσο, η έρευνα και η γνώση που προκύπτει από αυτή, δεν θα πρέπει απλά να περιορίζεται σε αυτό το στάδιο, αλλά να εφαρμόζεται και στην κλινική πράξη, ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, γιατί αυτήν έχει ο κόσμος περισσότερο ανάγκη τούτη τη στιγμή. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά, ταπεινά, με υπευθυνότητα και με αγάπη, τόσο στο κομμάτι της έρευνας, κυρίως όμως απέναντι στις ασθενείς μας”.