ΟικονομίαΑρχείο

Top προορισμός σκαφών το Ναύπλιο με τα λιμενικά έργα

«Το Ναύπλιο είναι από τους προορισμούς που μπορούν να αναδειχθούν τουριστικά και μέσω του γιοτ και διαμέσου της κρουαζιέρας. Η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος της κρουαζιέρας και για να γίνει αυτό πρέπει οι λιμενικές μας υποδομές να είναι έτοιμες να υποδεχτούν μεγάλα κρουαζιερόπλοια με ασφάλεια. Ασφάλεια τόσο για το πλοίο όσο και για τους επιβάτες».

 

Με αυτά τα λόγια ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στα οφέλη που αναμένεται να αποκομίσει το Ναύπλιο με τα έργα που έχουν δρομολογηθεί να γίνουν στο λιμάνι.

 

Ο κος Βαρβιτσιώτης περπάτησε στον χώρο του λιμανιού και ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο, τον λιμενάρχη Σπύρο Μαρίνο, τον βουλευτή Αργολίδας και υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό και άλλους παράγοντες για τα σχεδιαζόμενα λιμενικά έργα τα οποία ως γνωστό αφορούν στην εκβάθυνση του λιμένα, στην εφαρμογή του κώδικα ασφάλειας και στην κατασκευή μαρίνας χωρητικότητας 270 σκαφών.

 

Ο κ. Βαρβιτσιώτης σε δηλώσεις του σημείωσε ότι «όταν τα έργα αυτά ολοκληρωθούν θα αναδείξουν το Ναύπλιο σε ένα τουριστικό ναυτιλιακό προορισμό και θα έλεγα ότι δεν θα συγκρίνεται με κανένα άλλο μέρος, από την άποψη των υποδομών».

 

Αναφερόμενος στην έκθεση σκαφών που προγραμματίζεται για τον Μάιο, τόνισε: «κάνουμε μια συνολική παρέμβαση ιδιαίτερα στον τομέα του γιοτ για να μπορέσουμε να προσελκύσουμε πολύ περισσότερα σκάφη. Τα τελευταία χρόνια μέσα από αυτή την λογική του διωγμού των σκαφάτων η εθνική οικονομία έχασε σημαντικά κεφάλαια, αναπτύχθηκαν άλλοι προορισμοί και σήμερα προσπαθούμε να ξαναφέρουμε σκάφοι στην ελληνική σημαία και σκάφοι στις ελληνικές θάλασσες και στα λιμάνια, γι΄ αυτό άλλωστε κι υπό την αιγίδα του υπουργείου θα προχωρήσει και η έκθεση των σκαφών το Μάιο στο Ναύπλιο, ώστε να αναδειχθεί ως τουριστικός προορισμός για σκάφη».