ΚοινωνίαΑρχείο

Κορνίζα το πτυχίο του ΙΕΚ Αργολίδος;

Κραυγή αγωνίας από μία απόφοιτη του ΙΕΚ Αργολίδος, η οποία παραμένει εδώ και δύο χρόνια εγκλωβισμένη στην γραφειοκρατία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πιάσει δουλειά.
Η απόφοιτη του ΙΕΚ από το τμήμα της Νοσηλευτικής Τραυματολογίας, σέρνεται πίσω από υποσχέσεις υπηρεσιακών παραγόντων που δεν δίνουν ξεκάθαρες απαντήσεις σχετικά με την πιστοποίηση του πτυχίου της, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει τι μέλει γενέσθαι.
Αποτέλεσμα είναι μέχρι στιγμής το πτυχίο της να αποτελεί μόνο ενθύμιο για …κορνίζα.
 
Η επιστολή της απόφοιτης ακολουθεί:  
«Αποφοίτησα από το Δημόσιο ΙΕΚ Αργολίδος τον Ιούνιο του 2012 από το τμήμα της Νοσηλευτικής Τραυματολογίας. Κάναμε την εξάμηνη πρακτική μας αμέσως. Μας είχαν πει πως πρέπει να έχουμε κλείσει 3 μήνες πρακτικής για να δώσουμε εξετάσεις πιστοποίησης.
Ήρθε ο Οκτώβριος και έδωσαν μόνο οι προηγούμενοι από εμάς απόφοιτοι.
Περιμέναμε ως το Μάιο του 2013 και τίποτα. Πέρασε το καλοκαίρι, τηλεφώνησα στα γραφεία του ΕΟΠΠΕΠ και μου είπαν ότι τον Οκτώβριο ότι θα δώσουμε πιθανόν εξετάσεις. Πέρασε και ο Οκτώβριος του 2013, μπήκε το νέο έτος πάλι τίποτα. Τους έστειλα e mail στα γραφεία του ΕΟΠΠΕΠ, που είναι υπεύθυνοι για τις εξετάσεις, πριν 3 μήνες. Μου είπαν με σιγουριά, πως μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα βγει η ανακοίνωση και ότι θα κάνουμε αίτηση στην σελίδα του ΕΟΠΠΕΠ. Περιμένω ακόμη μέχρι σήμερα.
 
Δυστυχώς, χωρίς τις εξετάσεις της πιστοποίησης οι πόρτες σε Δημόσια και Ιδιωτικά νοσοκομεία, καθώς και σε Διαγνωστικά Κέντρα, παραμένουν κλειστές. Μου είπαν ότι χωρίς την πιστοποίηση δε μπορούμε να σας προσλάβουμε, με αποτέλεσμα δυο χρόνια περίπου να παραμένω άνεργη, αφού έχω μια απλή βεβαίωση ότι έχω τελειώσει το ΙΕΚ και ένα χαρτί ότι έκανα την εξάμηνη πρακτική μου. Με αυτά και μόνο δεν προσλαμβάνουν προσωπικό στα νοσοκομεία.
 
Κάτι πρέπει να γίνει. Πιθανόν μας κοροϊδεύουν και μας πάνε από μήνα σε μήνα.
Αν δώσουμε την πιστοποίηση, αυτομάτως παίρνουμε και την άδεια άσκησης επαγγέλματος».