ΚοινωνίαΑρχείο

Στους ρυθμούς της ανακύκλωσης το Ναύπλιο

Την έναρξη του προγράμματος ανακύκλωσης στον Δήμο παρουσίασε εχθές (17/3/2014) ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος. Με την εφαρμογή της ανακύκλωσης στόχος είναι, ο όγκος των απορριμμάτων να μειωθεί πάνω από 60%, με τεράστια οφέλη για το περιβάλλον και στην εξοικονόμηση χρημάτων από την διαχείριση των υπολειμμάτων.

Έτσι λοιπόν η ανακύκλωση στο δήμο Ναυπλιέων περνάει από το επίπεδο της θεωρίας σε αυτό της πράξης. Διότι σαν ιδέα μπορεί να ξεκίνησε εδώ και αρκετά χρόνια, όμως πλέον έρχεται να εφαρμοστεί, με την ελπίδα ο δήμος να πάρει επιτέλους μια ανάσα από τον τεράστιο όγκο σκουπιδιών που παράγονται και δεν έχει τι να τα κάνει.
 
Ο δήμαρχος Ναυπλιέων αναφερόμενος στο τρίπτυχο, “Προστασία Περιβάλλοντος, Οικονομία, Ποιότητα Ζωής” μεταξύ άλλων υπογράμμισε: “για να διατεθεί ένας τόνος σκουπιδιών στο εργοστάσιο της Τρίπολης, απαιτούνται 61 Ευρώ, την ίδια ώρα που τα ανακυκλώσιμα υλικά δεν κοστίζουν τίποτα”.
 
Βέβαια για να μπορέσει να υπάρξει αποτέλεσμα θα πρέπει πέρα απ την ενημέρωση και οι πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή με την συμμετοχή τους.
Σε όλες τις περιοχές του δήμου έχουν αρχίσει να τοποθετούνται “ΜΠΛΕ” κάδοι ανακύκλωσης, ενώ στα νοικοκυριά θα διατεθεί μία ειδική σακούλα για την μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών στους κάδους. Θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή να μην ρίχνουμε τα υπόλοιπα, μη ανακυκλώσιμα σκουπίδια, στους “ΜΠΛΕ” κάδους!

Πέραν αυτού ανακοινώθηκε και η έναρξη του Προγράμματος κομποστοποίησης των οργανικών απορριμμάτων, με την διάθεση ΔΩΡΕΑΝ κάδων κομποστοποίησης στα νοικοκυριά.
 
Το ενημερωτικό Βίντεο για την ανακύκλωση