ΠολιτισμόςΑρχείο

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2014

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε εχθές (17/3/2014), ανακοινώθηκαν οι παραστάσεις του φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου. Το Φεστιβάλ στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου ξεκινά στις 5 Ιουλίου με ένα πλούσιο πρόγραμμα:
 
ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΝΤΖΑΣ
Ελένη, του Ευριπίδη

Η έναρξη του Φεστιβάλ Επιδαύρου 2014 γίνεται με τον εικοσιεξάχρονο Δημήτρη Καραντζά, που μετά την περσινή προσέγγιση της ευριπίδειας τραγωδίας στον κλειστό χώρο του Εθνικού Θεάτρου, θα αναμετρηθεί με το ίδιο έργο στην ορχήστρα της Επιδαύρου, σε μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη, με έναν νεανικό θίασο πολλά υποσχόμενων ηθοποιών: Χαρά Ιωάννου, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Αντώνης Πριμηκύρης, Δημήτρης Σαμόλης, Γιάννης Κλίνης, Άρης Μπαλής, Θύμιος Κούκιος, Ελίνα Ρίζου, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη.
[5 ΙΟΥΛΙΟΥ]
 
 
ΕΚΤΟΡΑΣ ΛΥΓΙΖΟΣ
Προμηθέας Δεσμώτης, του Αισχύλου

Ένας σκηνοθέτης της νεότερης γενιάς, ο Έκτορας Λυγίζος, που ξεκίνησε να διερευνά με ιδιαίτερη αφοσίωση τους όρους αφήγησης και αναπαράστασης του αρχαίου δράματος στον κλειστό χώρο και στη μικρή κλίμακα, δοκιμάζει τη δυναμική των ανοιχτών μεγάλων χώρων, με την τραγωδία αυτή του Αισχύλου.
[12 ΙΟΥΛΙΟΥ]
 
 
ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ – αρτivities
Φιλοκτήτης, του Σοφοκλή

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Mιχαήλ Μαρμαρινός και ο Αιμίλιος Χειλάκης, ενώ οι λοιποί συντελεστές θα ανακοινωθούν σύντομα.
(Παραγωγή: ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας – aρτivities)
[18 &19 ΙΟΥΛΙΟΥ]
 
 
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Ιππόλυτος, του Ευριπίδη

Φέτος την τραγωδία αυτή θα ανεβάσει στο αρχαίο θέατρο η Λυδία Κονιόρδου και τους βασικούς ρόλους θα ερμηνεύσουν, εκτός από την ίδια, οι Λήδα Πρωτοψάλτη , Νίκος Κουρής, Θέμης Πάνου, Σαράντης Μιχάλης, Φαίδων Καστρής, Ευγενία Αποστόλου , Νόνη Ιωαννίδου κ.ά.
[25 & 26 ΙΟΥΛΙΟΥ]
 
 
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Βάτραχοι, του Αριστοφάνη

Φέτος το καλοκαίρι την παράσταση των Βατράχων θα σκηνοθετήσει ο Γιάννης Κακλέας , με πρωταγωνιστές τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Γιάννη Ζουγανέλη, Φάνη Μουρατίδη, Πάνο Βλάχο, Λαέρτη Μαλκότση, Βαγγέλη Χατζηνικολάου, Σωκράτη Πατσίκα, Εβελίνα Παπούλια, Αγορίτσα Οικονόμου κ.ά.
[1 & 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ]
 
 
ΑΝΤΖΕΛΑ ΜΠΡΟΥΣΚΟΥ
Βάκχες , του Ευριπίδη

Ερμηνεύουν οι Αγλαΐα Παππά (Διόνυσος), Άρης Σερβετάλης, Άγγελος Παπαδημητρίου , Παρθενόπη Μπουζούρη, Γιώργος Μπινιάρης, Αργύρης Πανταζάρας, Άντζελα Μπρούσκου και οκταμελής χορός.
[8 & 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ]
 
 
ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
Πέρσες, του Αισχύλου

To KΘΒΕ ανεβάζει τους Πέρσες σε μετάφραση Πάνου Μουλά και σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη . Πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Φέρτης, Άκης Σακελλαρίου, Λάζαρος Γεωργακόπουλος και Γιώργος Κολοβός.
[15 & 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ]
 
 
MIΚΡΟ ΘEΑΤΡΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΠΙΔΑYΡΟΥ
ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ
Η «Ιστορία» του Θουκυδίδη (Πελοποννησιακός πόλεμος)

Ένα project σε σκηνοθεσία της Ρούλας Πατεράκη , βασισμένο στο κλασικό έργο του Θουκυδίδη –που αφηγείται τα γεγονότα του ολέθριου πολέμου μεταξύ Αθήνας και Σπάρτης (431π.Χ. ως 404π.Χ.)–, αναπτύσσεται σε τρία μέρη και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρεις φεστιβαλικές περιόδους (2014 – 2016).                                                                                     
[25 & 26 IOYΛIOY]­­
 

ΠΗΓΗ