ΚοινωνίαΑρχείο

Παράθυρο αισιοδοξίας για τα 177 δείγματα στο Κρανίδι

Παράθυρο αισιοδοξίας τόσο για τους κατοίκους της περιοχής, όσο και για τον ΕΟΔΥ ανοίγουν τα αποτελέσματα από την εξέταση της πρώτης παρτίδας των δειγμάτων που ελήφθησαν χθες το βράδυ στην περιοχή από πολίτες που είχαν έρθει σε επικοινωνία με πρόσφυγες από τη δομή φιλοξενίας.

Έως αργά το απόγευμα σήμερα είχαν βγει τα αποτελέσματα περίπου για τα μισά από τα 177 δείγματα που ελήφθησαν χθες και όλα είναι αρνητικά, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το protothema.gr, επικαλούμενο ασφαλείς πληροφορίες.

Τα αποτελέσματα για το σύνολο των δειγμάτων αναμένεται να είναι διαθέσιμα αύριο, ωστόσο τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα αποτελούν ασφαλή ένδειξη ότι η διασπορά στον δήμο Ερμιονίδας δεν είναι μεγάλη. 

Υπενθυμίζεται ότι μετά την επιβεβαίωση συνολικά 150 κρουσμάτων κορωνοϊού στη δομή φιλοξενίας στο Πορτοχέλι, σήμανε συναγερμός  στις υγειονομικές και τις τοπικές αρχές. Επί τόπου στην περιοχή μετέβη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ εγκαταστάθηκε στην περιοχή, ενώ τέθηκαν σε ισχύ έκτακτα μέτρα καραντίνας που θα εκπνεύσουν σε 13 ημέρες. Το αν θα ενισχυθούν περαιτέρω, θα κριθεί από το αποτέλεσμα του συνόλου των δειγμάτων που ελήφθησαν χθες, κατά την επίμονη και σχολαστική ιχνηλάτηση των επαφών των φιλοξενουμένων στη δομή.

Παράλληλα στο νοσοκομείο Παίδων μεταφέρθηκαν δύο βρέφη από τη δομή μεταναστών στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» τα οποία είναι μεταξύ των 150 έχουν διαγνωσθεί με κορωνοϊό. Η μεταφορά τους γίνεται για προληπτικούς λόγους, αλλά η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία.