ΑθλητισμόςΑρχείο

Απόλυτα επιτυχημένος ο 1ος Μαραθώνιος Ναυπλίου

Οι κάτοικοι της πόλης του Ναυπλίου έζησαν σήμερα μία μοναδική στιγμή. Με εξαιρετικά μεγάλο αριθμό συμμετοχών και απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος Μαραθώνιος δρόμος στην μακραίωνη ιστορία της πόλης, ο οποίος διοργανώθηκε από τον Δημοτικό Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος (ΔΟΠΠΑΤ) του Δήμου Ναυπλιέων, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστήμιου Harvard, και τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αθλητισμού και του ΣΕΓΑΣ. Οι αθλητές και οι επισκέπτες το ευχαριστήθηκαν, συνδυάζοντας την τιμητική συμμετοχή με την καθιερωμένη βόλτα στην όμορφη πόλη του Ναυπλίου. 
 

 

Οι αγώνες περιελάμβαναν Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο δρόμο, αγώνα 5χλμ. (δυναμικό βάδισμα) και αγώνα κοινωνικής προσφοράς 2,5χλμ για το συσσίτιο απόρων του ιερού ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 3000, με άτομα απ’ όλο το ηλικιακό φάσμα, να περνούν το μύνημα υπέρ του αθλητικού πνεύματος και της ευγενούς άμιλλας. Πολύ ωραία στιγμή του αγώνα ήταν η συμμετοχή των παιδιών από τα Special Olympics και των μαμάδων με τα μικρά τους.
 

 

 
Την εναρκτήριο λάκτισμα του Μαραθωνίου έδωσε ο υφυπουργός πολιτισμού και αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός μαζί με τον Δήμαρχο Ναυπλίου Δημήτριο Κωστούρο και τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Αναστάσιο Χειβιδόπουλο. Μάλιστα ο δήμαρχος Ναυπλιέων έτρεξε και ο ίδιος στα 5 χλμ.
 

 

 

 
Στο τέλος των αγώνων έγιναν και οι καθιερωμένες απονομές των επάθλων στους νικητές των κατηγοριών Μαραθωνίου – Ημημαραθωνίου και των 5 χιλιομέτρων. Τα βραβεία του αγώνα των 2,5 χιλιομέτρων οπού συμμετείχαν παιδιά θα γίνουν στα σχολεία τους τις επόμενες μέρες, λόγω του τεράστιου όγκου συμμετοχών.