ΟικονομίαΑρχείο

Τί …μαγειρεύει ο Βρούτσης;

Νεκροθάφτη της κοινωνικής πρόνοιας αποκαλεί τον υπουργό  Εργασίας Γιάννη Βρούτση,  το Σωματείο Υπαλλήλων Καφεζυθεστιατορίων – Ξενοδοχείων Ύπνου Ναυπλίου, αναφερόμενο στις εξελίξεις του Ταμείου Πρόνοιας  Ιδιωτικού Τομέα (Τ.Α.Π.Ι.Τ.)  πρώην  Τ.Α.Ξ.Υ.
Η Διοίκηση του σωματείου τονίζει ότι ο υπουργός «έχει διακόψει τις απονομές των εφάπαξ των ασφαλισμένων  γιατί μαγειρεύονται διάφορα, προκειμένου  το εφάπαξ που χτίστηκε δραχμή – δραχμή  από τις εισφορές μας  να κουρευτεί εκ νέου και το αποθεματικό να δεσμευτεί μέσω των Α.Π.Δ. του χρεοκοπημένου Ι.Κ.Α.  Επίσης καταργεί τη δυνατότητα επιστροφής εισφορών κλείνοντας 20ετια ή αλλάζοντας επάγγελμα και παραπέμπει αυτό  μόνο στη συνταξιοδότηση».
Τονίζουν ακόμη σε ανακοίνωσή τους: «Ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος δεν επιτυγχάνεται με νέες περιοριστικές πολιτικές που οδηγούν σε περαιτέρω ανεργία, σε  υπερφορολόγηση κατά 52% και σε παραγωγή «μιζέριας». Χρειάζεται εθνική προσπάθεια για να ορθοποδήσει η  χώρα  και η κοινωνία, για να υπερβούμε τα Μνημόνια και τις επαχθείς τους δεσμεύσεις.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τις ΑΓΩΝΙΕΣ των συναδέλφων μας που δοκιμάζονται τέσσερα χρόνια τώρα, με την ακολουθούμενη πολιτική.
Με νεότερη ανακοίνωση μας θα σας  ενημερώσουμε για τις ενέργειες μας και την  συνέχιση των αγώνων».