ΚοινωνίαΑρχείο

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού στο Άργος

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Άργους – Μυκηνών (Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ) τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα του Νερού, του πολυτιμότερου αγαθού για τη δημιουργία και τη συνέχιση της ζωής, για την ποιοτική αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και για την  προαγωγή πολιτισμού διοργάνωσε εκδήλωση σήμερα (Κυριακή 30/3/2014) στην αίθουσα  εκδηλώσεων του Μπουσουλοπούλειου Γυμνασίου.

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό καθιερώθηκε στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ σχετικά με το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας το 1992. Τη σχετική απόφαση πήρε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, που όρισε την 22α Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό.
 
Οι βασικοί στόχοι της εκδήλωσης ήταν:
Α) Η παρουσίαση του έργου της Επιχείρησης σχετικά με την υδροδότηση στο Δήμο Άργους – Μυκηνών: « Το παρόν και το μέλλον του νερού στο Δήμο Άργους – Μυκηνών.»
Β) Η προβολή της τοπικής ιστορίας του νερού και τα σημαντικότερα μνημεία που σχετίζονται με αυτό στην πόλη του Άργους και στον ευρύτερο Δήμο Άργους – Μυκηνών.
 
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από:
Α) Την παρουσίαση του βιβλίου: « Οι αρχαίοι ποταμοί της Αργολίδας», έκδοση της Αργειακής Αρχειακής Βιβλιοθήκης».
Β) Τη φωτογραφική έκθεση με θέμα : « Οι Κρήνες του Άργους»
 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Δ. Καμπόσος , ο αντιπεριφερειάρχης Τ. Χειβιδόπουλος ,ο περιφερειακός σύμβουλος Β. Σιδέρης, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑΡΜ  Π. Σχοινοχωρίτης και Ν. Κανέλλος , η διευθύντρια της ΔΕΥΑΝ Άννα Μαντά, ο αντιδήμαρχος Χ.Πετσέλης , ο Νίκος Δελής από την ΚΕΔΑΜ και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι .