ΠολιτισμόςΑρχείο

Επιτυχημένα εγκαίνια για τα Εν Αργεί Διονύσια

Με μεγάλη επιτυχία  και συμμετοχή πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια για τα Εν Άργει Διονύσια 2014 «Εκπαιδεύοντας τις αισθήσεις» στον πολυχώρο πολιτισμού των Στρατώνων Καποδίστρια, την Πέμπτη 3 Απριλίου. Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών κος Δημήτρης Καμπόσος παρουσία πολιτικών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, δημοτών αλλά και επισκεπτών που βρέθηκαν στον Πολυχώρο των Στρατώνων του Καποδίστρια. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν πολύ μεγάλη και το κλίμα εορταστικό.

Ο επιβλητικός Δούρειος Ίππος του Στέλιου Μαραγκού κοσμεί την είσοδο των Στρατώνων και κέρδισε τις εντυπώσεις, ακόμα και των περαστικών, ενώ τα υπόλοιπα έργα του  γλύπτη εκτίθενται στον προαύλιο χώρο.

Μερικοί από τους γνωστότερους οινοπαραγωγούς της Αργολίδας και της Ελλάδας  πλαισίωσαν την εκδήλωση προσφέροντας τα καλύτερα κρασιά τους, ενώ τα τοπικά προϊόντα όπως γλυκά του κουταλιού, τυροκομικά αλλά και ηδύποτα είχαν την τιμητική τους στην αίθουσα ΙΏ .

Το μουσικό κομμάτι της βραδιάς ανέλαβε ο Αλέκος Βρέτος με την παρέα του χαρίζοντας στους επισκέπτες μια μοναδική μουσική παράσταση.

Στον Εκθεσιακό Χώρο «Ίναχος» οι επισκέπτες ταξίδεψαν με τις φυτογραφίες του Φάνη Παυλόπουλου με θέμα «No place is boring.» σε μια πρωτότυπη ψηφιακή έκθεση φωτογραφίας.

Την παράσταση για ακόμη μια χρονιά έκλεψαν οι «Ιπτάμενοι» με τις «Εναέριες παραισθήσεις» υπό την επιμέλεια της Κατερίνας Δημακοπούλου που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό που παρακολούθησε το χοροθεατρικό αυτό θέαμα.

Για όσους δεν γνώριζαν την ιστορία των Στρατώνων του Καποδίστρια προβλήθηκε ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τα μνημεία ανάμεσα μας- Στρατώνες Καποδίστρια».

Η πρώτη μέρα της εκδήλωσης στέφτηκε με μεγάλη επιτυχία ενώ αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.
 
«Εν Άργει Διονύσια»
 Πολυχώρος Στρατώνων Καποδίστρια, Άργος
3, 4, 5 Απριλίου 2014
Ώρες: 18:00 – 24:00