ΚοινωνίαΑρχείο

Έκθεση τουριστικών σκαφών 3 – 7 Μαΐου στο Ναύπλιο

Η περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού (GYA) πραγματοποιούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας τη μεγάλη διοργάνωση Mediterranean Yacht Show, από 3 έως 7 Μαΐου στο Ναύπλιο.

Πρόκειται για μια μεγάλη έκθεση για λάτρεις και διεθνείς επαγγελματίες του χώρου των τουριστικών σκαφών, η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στο Ναύπλιο.

Ο στόχος της, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, είναι να αποτελέσει η συγκεκριμένη έκθεση σημείο αναφοράς για τον θαλάσσιο τουρισμό, να αναδείξει την πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, και να συντελέσει στην προσπάθεια για έναν ποιοτικό ελληνικό θαλάσσιο τουρισμό.

Μια περιοχή σαν την ανατολική Πελοπόννησο και μια πόλη σαν το Ναύπλιο, θα αναδειχθούν σαν προορισμός και γι αυτό η προσπάθεια αυτή υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τάσσος Χειβιδόπουλος.

Το Mediterranean Yacht Show απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες του εξωτερικού οι οποίοι πάνω από το 95% καλύπτουν τα ναύλα στα επανδρωμένα σκάφη στην Ελλάδα. Στην πενθήμερη έκθεση θα πάρει μέρος η “αφρόκρεμα”  των επανδρωμένων επαγγελματικών σκαφών με ελληνική και κοινοτική σημαία, και μερικές από τις κορυφαίες εταιρείες θαλάσσιου τουρισμού στη χώρα μας και σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού κ.Σκουλικίδη “μέσα από την έκθεση αυτή ευελπιστούμε να καθιερωθεί το Ναύπλιο στον χάρτη παγκόσμιου θαλάσσιου τουρισμού”.