ΆρθροΑρχείο

Ένας Δήμος – Μια έκθεση φωτογραφίας

Η ιδέα δεν είναι δική μου, τη ζήλεψα όμως και προσπάθησα να σκεφτώ πως μπορεί να προσαρμοστεί στην δικιά μας πόλη και στα χωριά. Περπατώντας στο Ναύπλιο, στο Τολό, στην Ασίνη, στο Δρέπανο, ένιωσα θλίψη απ’ τις άδειες βιτρίνες των κλειστών λόγω κρίσης καταστημάτων. Βιτρίνες οι οποίες γίνονται δέκτες αφισοκολλήσεων και συνθημάτων που υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο την ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας. Στο facebook έχουν γίνει αξιόλογες προσπάθειες ανάρτησης φωτογραφιών απ την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ναυπλίου, παλιές και καινούργιες.

Κατόπιν ψηφοφορίας θα μπορούσαν να επιλεγούν οι καλύτερες απ αυτές ανά περιοχή και με μέριμνα του Δήμου και του εμπορικού συλλόγου να εκτυπωθούν μεγάλες αφίσες ή ακόμα καλύτερα να τυπωθούν σε αυτοκόλλητο ρολό, που θα καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των υαλοστασίων, και να τοποθετηθούν πάνω στις βιτρίνες των ξενοίκιαστων καταστημάτων, σε συνεργασία και με τους ιδιοκτήτες, ώστε να αναβαθμίσουν την όψη ολόκληρου του Δήμου αλλά και την εικόνα που αποκομίζει ο επισκέπτης περπατώντας στους δρόμους και στα στενά.

Θα μπορούσε επίσης την κάθε φωτογραφία να συνοδεύει κι ένας χάρτης όπου θα πληροφορεί τον επισκέπτη για τα σημεία λήψης των φωτογραφιών και πως μπορεί να τα επισκεφτεί. Το Ναύπλιο και η γύρω περιοχή θα γινόταν μια ολόκληρη έκθεση φωτογραφιών που με την κατάλληλη προβολή και διαφήμιση με μέριμνα του Δήμου θα έδινε μια ώθηση ανάπτυξης στη πόλη και στα γύρω χωριά, προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών.
 
Του Γιάννη Ρεκούμη,

Άλλη Πρόταση