ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ο Δημήτρης Κωστούρος εγκαινιάζει μια νέα εποχή για τον δήμο

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην συγκέντρωση του νυν και υποψήφιου δημάρχου Ναυπλίου κατά την διάρκεια των εγκαινίων του εκλογικού του κέντρου. Ο Δημήτρης Κωστούρος έδειξε συγκινημένος, ενώ αρκετές φορές παρέκλινε και από το χειρόγραφο, ακολουθώντας τον παλμό της συγκέντρωσης. 

Όπως τόνισε τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου μετατρέπονται στα εγκαίνια της νέας εποχής για το Δήμο, ενώ επισήμανε ότι εν μέσω της ασφυκτικής οικονομικής συγκυρίας αυτός και ο συνδυασμός του κινήθηκε με ευελιξία ανοίγοντας πολλαπλά μέτωπα και θέτοντας πολλαπλούς στόχους. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “Οδηγούμε τον τόπο μας στην Επόμενη Μέρα“.

Στο τέλος παρουσίασε έναν προς έναν τους 148  υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, που θα αγωνιστούν για μια θέση στα δημοτικά δρώμενα του τόπου.
 

 
Ολόκληρη η ομιλία του Δημήτρη Κωστούρου:
Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Αγαπητοί συνοδοιπόροι στην πορεία αναγέννησης του Δήμου μας,
Είναι πλέον βέβαιο:
ο Δήμος Ναυπλιέων αψηφά τα εμπόδια,
Ο Δήμος Ναυπλιέων προχωράει μπροστά.
Ο τόπος μας βαδίζει με σιγουριά και αποφασιστικότητα στο μέλλον.
Στο μέλλον της δημιουργίας.
Στο μέλλον της ανάπτυξης.
Στο μέλλον της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Δύο μόλις εβδομάδες πριν από την μεγάλη αναμέτρηση της 18ης Μαΐου, τα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου μετατρέπονται στα εγκαίνια της νέας εποχής για το Δήμο μας.
Μιας εποχής που έρχεται να σφραγίσει τους αγώνες που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα.
Μιας εποχής που έρχεται για να φέρει το Ναύπλιο και κάθε γωνιά του τόπου μας, στη θέση που του αξίζει, στη θέση που μας ανήκει.
Η σημερινή μας συγκέντρωση με τη μαζική και ενθουσιώδη παρουσία σας στέλνει το μήνυμα της νίκης. Όχι για μια παράταξη, όχι για έναν Δήμαρχο: μια νίκη για το Δήμο μας. Για την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει τα δύο τελευταία χρόνια. Χρόνια δύσκολα για όλους μας. Χρόνια οικονομικής κρίσης και αιμορραγίας για τον κάθε πολίτη και το κάθε νοικοκυριό, όπως και χρόνια οικονομικής κρίσης και αιμορραγίας και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Χρόνια όμως που δεν το βάλαμε κάτω, που δεν πτοήθηκε το ηθικό μας.
Αντίθετα, με σχέδιο και όραμα, με μεράκι και με πολλή πολλή δουλειά θέσαμε τις βάσεις.
Για να στηριχθεί ο Δήμος μας στις δικές του δυνάμεις.
Για να στηρίξει την τοπική οικονομία.
Για να στηρίξει τους πολίτες και τις οικογένειες που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.
Όλα αυτά οι πολίτες δημότες τα ξέρουν για αυτό και έχουν αγκαλιάσει το συνδυασμό μας και αυτό δεν χρειάζεται να μας το πει κανείς τρίτος, το βλέπουμε στα πρόσωπά σας το βλέπουμε στην αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε από άκρη σε άκρη του δήμου. Το βλέπουν και οι αντίπαλοί μας οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις επιχειρούν να εφαρμόσουν τακτικές όχι για να πείσουν για το σχέδιο που έχουν αλλά για να αποτρέψουν με ψέμματα τους δημότες από το να μας ψηφίσουν.
Φίλες και φίλοι,
δυστυχώς τον τελευταίο καιρό παρακολουθώ μια προσπάθεια σπίλωσης του ατόμου μου, των συνεργατών μου, του έργου μας. Έχουμε επιλέξει με τους συνεργάτες μου να κάνουμε ένα ήπιο προεκλογικό αγώνα με επιχειρήματα και προτάσεις σε πρόσωπα για το συνδυασμό μας και σε προβλήματα. Δεν ασχολούμαστε με τους άλλους συνδυασμούς με αρνητικό τρόπο παρά μόνο με τις προτάσεις που θα καταθέσουν. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους άλλους υποψηφίους. Πιστεύουμε ότι έχουμε όλοι ένα κοινό σκοπό, το καλό της περιοχής μας και να είστε βέβαιοι ότι από μέρους μας η επόμενη μέρα θα μας βρει όλους μαζί. Οι δημοτικές εκλογές δεν είναι για εμάς τίποτα άλλο παρά αντιπαράθεση προτάσεων για την επόμενη μέρα της περιοχής μας. Όλα τα άλλα δεν μας αγγίζουν. Όταν δεν υπάρχουν προτάσεις δεν υπάρχει και αντιπαράθεση. Γιατί προτάσεις δεν υπάρχουν όπως ξέρετε. Άρα έχουμε κάποιους που τσακώνονται με τον εαυτό τους και την πραγματικότητα.
Δεν πρόκειται να μπω σε διαδικασία οποιασδήποτε άλλης απάντησης των θεμάτων που φτάνουν στα αυτιά μου και αγγίζουν το γελοίο. Και παρακαλώ αυτούς που τα διοχετεύουν να σταματήσουν να πολιτεύονται με αυτό τον τρόπο και να συμμετέχουν στην διαδικασία εφόσον το επιθυμούν με επιχειρήματα και προτάσεις. Δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ με το θέμα αυτό.
Δεν θέλω να πω μεγαλοστομίες, εύκολες και ανέξοδες κουβέντες. Γνωρίζω ότι ο κόσμος έχει κουραστεί.
Κι εγώ προσωπικά έχω κουραστεί.
Κουράστηκα από πολιτικαντισμούς περασμένων εποχών.
Κουράστηκα από υποσχέσεις και μεγάλα λόγια δίχως ουσιαστικό αντίκρισμα.
Κουράστηκα από μικροπολιτικές επιδιώξεις και ανούσιες αντιπαραθέσεις.
Για αυτό θα αφήσω τις πράξεις μας να μιλήσουν.
Γιατί εμείς δεν δεσμευόμαστε με λόγια του αέρα. Δικό μας εχέγγυο, εχέγγυο της ειλικρίνειας που διαπερνά τον Συνδυασμό μας, είναι οι ίδιες μας οι πράξεις. Οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήσαμε το προηγούμενο διάστημα. Οι μικρές και μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών. Για τη βελτίωση της ζωής στο Δήμο μας. Για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων και αδιεξόδων.
Δικό μας εχέγγυο είναι το έργο μας. Στο οποίο καθρεφτίζεται το όραμά μας. Το όραμα για την Επόμενη Μέρα του Δήμου Ναυπλιέων.
Για την Επόμενη Μέρα της απασχόλησης και της ασφάλειας, για την Επόμενη Μέρα της αξιοπρέπειας και της ποιότητας ζωής.
Το ανέφερα προηγουμένως, θα το πω και πάλι: τα δύο τελευταία χρόνια είχαμε να αντιπαλέψουμε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Τη χειρότερη περίοδο για τη χώρα μας μεταπολεμικά.
Δύσκολη για την Οικονομία μας. Δύσκολη για την Κοινωνία μας. Δύσκολη και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Υποστήκαμε μειώσεις πόρων που έφτασαν στο ύψος του 60%. Την ίδια στιγμή που αναλάβαμε νέες αρμοδιότητες, μεγάλης κοινωνικής κρισιμότητας. Την ίδια στιγμή που αναλάβαμε αρμοδιότητες στο μέσον της θητείας με την αλλαγή σκυτάλης στο Δήμο.
Τα προβλήματα, όμως, δεν μπορούσαν να περιμένουν.
Προσαρμοστήκαμε χωρίς να χάσουμε καθόλου πολύτιμο χρόνο και θέσαμε ευθύς εξαρχής σε εφαρμογή το σχέδιό μας.
Για ανασυγκρότηση του Δήμου και των υπηρεσιών του.
Για να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά του.
Για να πραγματοποιήσουμε καίριες αλλαγές σε κάθε γειτονιά, παρεμβάσεις που αλλάζουν τη φυσιογνωμία της πόλης, για να θέσουμε τις βάσεις μιας Επόμενης Μέρας με ανάπτυξη.
Εν μέσω λοιπόν της δεδομένης ασφυκτικής οικονομικής συγκυρίας
Κινηθήκαμε γρήγορα. Εξασφαλίσαμε χωρίς αργοπορίες χρηματοδότηση για δράσεις ουσιαστικές που ανακουφίζουν και βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.
Κινηθήκαμε αποτελεσματικά. Μόνο από προγράμματα ΕΣΠΑ εξασφαλίσαμε πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ προς όφελος του Δήμου Ναυπλιέων και των δημοτών μας.
Κινηθήκαμε με ευελιξία ανοίγοντας πολλαπλά μέτωπα, θέτοντας πολλαπλούς στόχους: τον στόχο που υπηρετούμε για μηδενισμό, μέσα στο 2014, των χρεών του παρελθόντος. Τον στόχο που κατακτήσαμε για διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Δήμου, για στήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών, για την εκτέλεση έργων που έχει ανάγκη ο τόπος.
Επιτρέψτε μου λοιπόν να εκφράσω την ιδιαίτερη χαρά μου. Για όλα όσα πετύχαμε με τη σκληρή καθημερινή μας δουλειά.
Επιτρέψτε μου να εκφράσω τη χαρά μου και να ξεκινήσω με το έργο του λιμανιού και της Μαρίνας. Ένα συλλογικό αλλά και προσωπικό στοίχημα, το οποίο κερδίσαμε. Όπως όλοι γνωρίζετε το λιμάνι του Ναυπλίου έμενε επί δεκαετίες αναξιοποίητο, ήταν μια πηγή ανάπτυξης ανεκμετάλλευτη.
Σήμερα όλα αυτά αλλάζουν.
Με την εκβάθυνση που υλοποιούμε για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων. Με τη δημιουργία Μαρίνας ελλιμενισμού 270 σκαφών.
Με την αναβάθμιση των υπηρεσιών και της ασφάλειας για τους επισκέπτες μας.
Μετατρέπουμε το λιμάνι του Ναυπλίου σε διεθνή προορισμό. δίνουμε φτερά στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας, ανοίγουμε το δρόμο για την οικονομική μας αυτοτέλεια.
Οδηγούμε τον τόπο μας στην Επόμενη Μέρα.
Ασχοληθήκαμε με πάρα πολλά Από το δρόμο για τη δεξαμενή στο Σταυροπόδι και την κατάθεση της μελέτης για την αγκινάρα σαν προϊόν Προστατευόμενων Γεωγραφικών ενδείξεων έως τα Σχέδια Οικιστικής Οργάνωσης τη γαλάζια σημαία και την ανάθεση μελετών για λιμάνια.
Επιτρέψτε μου, επίσης, να εκφράσω την υπερηφάνεια μου. Για τα αντανακλαστικά αλληλεγγύης που είχαμε όλοι μας, Δήμος και πολίτες. Για τη συλλογική προσπάθεια που καταβάλαμε, με οργάνωση, σχέδιο, πολιτική βούληση αλλά και με τον πηγαίο εθελοντισμό, των Ναυπλιωτών και ιδιαίτερα των νέων.
Με όλα αυτά ως συστατικά στοιχεία ήρθε μια μεγάλη, μια σπουδαία νίκη. Διατηρήσαμε και αναβαθμίσαμε το επίπεδο των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου μας.
Διαφυλάξαμε τη συνέχιση θεσμών με νευραλγικό ρόλο στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, όπως είναι η λειτουργία των ΚΑΠΗ και της Βοήθειας στο Σπίτι των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Γηροκομείου Αξιοποιήσαμε κάθε πρόγραμμα προς όφελος των ανέργων, όπως τα 5μηνα, ενισχύσαμε την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση.
 
Ελαφρύναμε τις επιχειρήσεις με μείωση δημοτικών τελών και τελών κοινοχρήστων χώρων. Παίρνουμε πρωτοβουλίες για τη δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων από άνεργους και απολυμένους, για την εκτέλεση έργων και την παροχή υπηρεσιών δημοτικού χαρακτήρα.
Μετουσιώσαμε την αλληλεγγύη σε πράξεις και δράσεις:
Σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο και άλλους φορείς, προχωρήσαμε στη δημιουργία Κοινωνικού Φαρμακείου.
Με την πολύτιμη αρωγή εθελοντών – καθηγητών, προχωρήσαμε στη δημιουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου.
Ιδρύσαμε Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Ενηλίκων, ενισχύσαμε με κάθε τρόπο τα συσσίτια της εκκλησίας και άλλες δράσεις αλληλεγγύης. Συμμετείχαμε στο πρόγραμμα διανομής τροφίμων σε άπορες οικογένειες.
Οικοδομήσαμε έτσι έναν Δήμο χρήσιμο και αποτελεσματικό που δίνει απαντήσεις στους ανθρώπους που δοκιμάζονται, στην κοινωνία που στενάζει.
Οικοδομήσαμε έναν Δήμο που στέκεται με πράξεις δίπλα στον πολίτη, δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας, απλώσαμε χείρα βοηθείας σε όσους αντιμετωπίζουν τα αδιέξοδα της οικονομικής κρίσης. Η μόνη μας υπόσχεση είναι ότι θα συνεχίσουμε αυτό το δρόμο για ένα Δήμο δίπλα στο πολίτη.
Επιτρέψτε μου όμως να εκφράσω και την ικανοποίησή μου γιατί εργαστήκαμε και εργαζόμαστε για να δώσουμε περιεχόμενο στην έννοια της συμμετοχής του δημότη.
Γιατί εργαστήκαμε και εργαζόμαστε στην υπηρεσία της Δημοκρατίας. Με πρωτοβουλίες που παραχωρούν εξουσίες στους δημότες. Με θεσμικού χαρακτήρα κανονιστικές πράξεις του Δήμου.
Σε αυτό το πλαίσιο παραχωρούμε στα τοπικά συμβούλια αποφασιστικές αρμοδιότητες για τοπικά θέματα. Με την εκ των προτέρων δέσμευση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι στον ετήσιο προϋπολογισμό θα αναγράφονται έργα με δεσμευτικό χαρακτήρα για την εκτέλεση τους.
Σε αυτό το πλαίσιο δεσμεύουμε πιστώσεις του προϋπολογισμού για ειδικές κοινωνικές ομάδες με απόφαση των ίδιων των συλλογικοτήτων, καθιερώνουμε τοπικά δημοψηφίσματα για την λήψη αποφάσεων σε ιδιαίτερης σημασίας θέματα για την περιοχή.
Εργαστήκαμε και εργαζόμαστε για την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες μας. Με διαφάνεια και λήψη συγκεκριμένων μέτρων.
Όπως είναι η αναβάθμιση του τηλεφωνικού κέντρου εξυπηρέτησης των δημοτών, με την καθιέρωση ‘απρόσωπης’ και εκ των προτέρων καθορισμένης διαδικασίας ανταπόκρισης στα αιτήματα των πολιτών. Με διαφανείς διαδικασίες όσον αφορά την “ροή εργασιών ανταπόκρισης”.
Όπως επίσης είναι η καθιέρωση ετήσιων ερευνών που δείχνουν τον βαθμό ικανοποίησης των πολιτών από το παραγόμενο δημοτικό έργο. Αλλά και των υπαλλήλων από τις συνθήκες και το κλίμα εργασίας τους.
Σε αυτό το σημείο επιτρέψτε μου να κάνω ειδική αναφορά σε έναν τομέα όπου οι πρωτοβουλίες μας αποδίδουν καρπούς προς όφελος της κοινωνίας και της τοπικής μας οικονομίας, προς όφελος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής μας.
Αναφέρομαι στο ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων που υλοποιούμε και με το οποίο κλείνουμε μια χρόνια, μια ανοιχτή πληγή για τον τόπο μας.
Επιτέλους λοιπόν, ο Δήμος μας αντιμετωπίζει με σχέδιο και οργάνωση το πρόβλημα των σκουπιδιών.
Ήδη έχουμε πετύχει εντυπωσιακή μείωση του όγκου των απορριμμάτων απαλλάσσοντας την Καραθώνα και το Τολό από τόνους σκουπιδιών.
Σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, προωθούμε ορθολογικές μεθόδους διαχείρισης βασισμένες στην πρόληψη, την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση. Με διαλογή στην πηγή, όπως ορίζουν οι σύγχρονες και οικολογικές επιταγές.
Μια πρωτοβουλία που αγκάλιασε το σύνολο των πολιτών του Δήμου Ναυπλιέων αποδεικνύοντας τα οικολογικά του αντανακλαστικά.
Μια πρωτοβουλία που εξακολουθούμε να ενισχύουμε με την τοποθέτηση ειδικών μπλε κάδων σε κάθε γωνιά και με τη δημιουργία έτσι πολλών σημείων συλλογής, προσβάσιμων από τους πολίτες.
Με μέριμνα για την κοινωνία και το περιβάλλον, δίνουμε ταυτόχρονα πολύτιμες οικονομικές ανάσες στο Δήμο μας.
Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Όλο αυτό τον καιρό εργαστήκαμε και εργαζόμαστε για τον συνολικό εκσυγχρονισμό του Δήμου μας. Για την υλοποίηση έργων υποδομής πάνω στα οποία θα βασιστεί η Επόμενη Μέρα της ανάπτυξης και της δημιουργίας.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η ολοκλήρωση του κεντρικού – τροφοδοτικού αγωγού ύδρευσης μεταφοράς νερού από τις πηγές των Μύλων, το έργο της Ολοκλήρωσης Ύδρευσης Ναυπλίου.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται το έργο της αποχέτευσης σε Δρέπανο και Πλάκα. Ένα έργο πνοής που υπηρετεί την ποιότητα στην καθημερινή ζωή των κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος.
Ένα έργο που αποτελούσε πάγιο και απολύτως δίκαιο αίτημα των κατοίκων, που θα έπρεπε να έχει υλοποιηθεί από χρόνια αλλά τελικά υλοποιείται στη σημερινή, τόσο δύσκολη οικονομικά συγκυρία.
Ένα έργο ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο πραγματοποιείται χάρη στη βούληση και την αποφασιστικότητα που επιδείξαμε. Με την ένταξη και χρηματοδότηση του αποχετευτικού δικτύου Δρεπάνου, μαζί με την επέκταση του δικτύου στην παραλία της Πλάκας, στο ΕΣΠΑ, προχωράμε στην Επόμενη Μέρα.
Θέτουμε τις βάσεις ώστε το Δρέπανο να μεταμορφωθεί σε μια περιοχή με υψηλή ποιότητα διαβίωσης και η Πλάκα σε μια περιοχή υψηλής ποιότητας προσφερόμενου τουρισμού.
Με την ίδια ένταση και το ίδιο μεράκι, εργαστήκαμε και εργαζόμαστε για τη μεταμόρφωση συνολικά του Δήμου Ναυπλιέων. Για την αισθητική αναβάθμιση, για την ποιότητα ζωής αλλά και για τον μεγάλο στόχο που έχουμε θέσει, την ενίσχυση του Τουρισμού και της επισκεψιμότητας του τόπου μας.
Σε αυτό το πλαίσιο δώσαμε καθημερινό αγώνα στον τομέα της καθαριότητας. Με πολύ κόπο, όχι μόνο λόγω της μεγάλης έκτασης του Δήμου αλλά και εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Με το λιγοστό μόνιμο προσωπικό, με συμβασιούχους δίμηνης και πεντάμηνης απασχόλησης και μέσα από πολλές δυσκολίες, αιρετοί και προσωπικό, πετύχαμε να διανύσουμε μεγάλο δρόμο και να διατηρήσουμε τον Δήμο καθαρό.
Σε αυτό το πλαίσιο προχωρήσαμε στην υλοποίηση άρτια σχεδιασμένων έργων, υλοποιώντας το σχέδιό μας για μια πόλη βιώσιμη, μια πόλη με ανθρώπινο πρόσωπο.
Συγκεκριμένα προχωρήσαμε σε στοχευμένες παρεμβάσεις, με πρώτη προτεραιότητα τα κομμάτια της πόλης μας που είχαν μεγαλύτερες ανάγκες.
Προχωρήσαμε σε ουσιαστικές δράσεις που συμβάλλουν καθοριστικά στη δημιουργία μιας πόλης που σέβεται τους κατοίκους, τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες της.
Με σύγχρονο εξοπλισμό και εγγυημένη ασφάλεια, αναβαθμίζουμε και αναμορφώνουμε Παιδικές Χαρές σε διαφορετικές συνοικίες της πόλης, οι οποίες μέχρι πρότινος είχαν ως κοινό στοιχείο την επιβάρυνσή τους από υψηλή, πυκνή δόμηση.
Μεταμορφώνουμε την περιοχή Κούρτη, θέτοντας στη θέση της εγκατάλειψης, ένα νέο λειτουργικό Πάρκο.
Στους ανοιχτούς χώρους της πόλης, τοποθετήσαμε κοινόχρηστα όργανα γυμναστικής, ελεύθερα και δωρεάν για χρήση από όλους τους πολίτες.
Δίνουμε πνοή στις γειτονιές, σεβόμαστε τους ελεύθερους χώρους αντιμετωπίζοντάς τους ως τόπους δημιουργίας, συνεύρεσης και επικοινωνίας, χώρους αναψυχής και ασφάλειας.
Η υλοποίηση του προγράμματος «εξοικονομώ» αναβαθμίζει ενεργειακά σχολικά κτίρια , παιδικούς σταθμούς κολυμβητήριο και βιοκλιματικά την πλατεία εθνοσυνέλευσης στην Πρόνοια.
Σε αυτό το πλαίσιο εργαστήκαμε και εργαζόμαστε για την ανάδειξη και καλύτερη λειτουργία του ιστορικού μας κέντρου.
Προχωρήσαμε σε παρεμβάσεις στην παλιά πόλη και την προέκτασή της, με πεζοδρομήσεις, διαπλάτυνση πεζοδρομίων και γενικότερη αναβάθμιση των ελεύθερων χώρων.
Απελευθερώσαμε από τα αυτοκίνητα και παραδίδουμε στους κατοίκους και τους επισκέπτες μας, ένα μεγάλο τμήμα της παλιάς πόλης και της προέκτασής της.
Αποκαθιστάμε όλες τις παλιότερες πεζοδρομήσεις, αναδεικνύουμε και προβάλουμε το τείχος της πόλης φέρνοντας στο φως τα τείχη της παλιάς πόλης.
Φέρνοντας στο φως τις ανείπωτες ομορφιές του τόπου μας που είχε μείνει παραμελημένος.
Ταυτόχρονα εργαστήκαμε και εργαζόμαστε για να παρέχουμε τις υψηλότερες υπηρεσίες Παιδείας, στις νέες γενιές. Με τον νόμο “Καλλικράτη” ο Δήμος μας ανέλαβε την ευθύνη για τη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών. Επιδεικνύοντας απόλυτη σοβαρότητα και σύνεση στη διαχείριση της εξανεμισμένης χρηματοδότησης και με την άριστη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, εξασφαλίσαμε την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και, την ίδια ώρα, αντιμετωπίσαμε εγκαίρως και με επιτυχία όλα τα προβλήματα που ανέκυψαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους με ελάχιστα χρήματα και με μεγάλη καθυστέρηση στις χρηματοδοτήσεις
Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Όλα όσα προανέφερα είναι ενδεικτικά του πολυδιάστατου σχεδίου που θέσαμε σε εφαρμογή αμέσως μόλις αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου μας.
Σε καμία περίπτωση δεν εξαντλούν το έργο που υλοποιήσαμε σε καθημερινή βάση. Δίνουν όμως ανάγλυφα την εικόνα για τον τρόπο που θα κινηθούμε στο μέλλον.
Γιατί συναποτελούν το έργο μας και την ίδια στιγμή τη δέσμευσή μας.
Ότι θα συνεχίσουμε με πρόγραμμα, με μελετημένα βήματα και καλή οργάνωση, με συλλογική δουλειά και συνεργασία.
Ότι θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον Δήμο και τους δημότες μας εξασφαλίζοντας σιγουριά και ασφάλεια για την Επόμενη Μέρα.
Ότι θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε την πόλη μας και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα καθιστώντας την κέντρο και διεθνή προορισμό.
Όπως κάναμε με τις πρωτοβουλίες που πήραμε το τελευταίο διάστημα, οι οποίες διαφήμισαν το Ναύπλιο σε ολόκληρη τη χώρα και εκτός συνόρων.
Όπως κάναμε λίγο καιρό πριν με τη μεγάλη γιορτή του Μαραθωνίου,
όπως συμβαίνει τώρα με την εν εξελίξει Έκθεση για τον Θαλάσσιο Τουρισμό, το Mediterranean Yacht Show.
Που έφερε στον τόπο μας την ελίτ του χώρου των τουριστικών σκαφών, που φέρνει και θα φέρει πολλαπλάσια οφέλη για τον Τουρισμό στο Δήμο μας.
Καθώς λοιπόν η γεμάτη και πλούσια εκλογική περίοδος μπαίνει πια στην τελική της ευθεία, επιτρέψτε μου να εκφράσω και από αυτό εδώ το βήμα ένα μεγάλο και ηχηρό ευχαριστώ.
Ένα μεγάλο και ηχηρό ευχαριστώ σε όλους τους πολίτες του Δήμου Ναυπλιέων για την υποδοχή που μας επιφύλαξαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Στις περιοδείες και τις επισκέψεις μας, στις συζητήσεις στα καφενεία και τους τόπους δουλειάς, στις μικρές συνομιλίες μας με κάθε ευκαιρία αλλά και στις μεγάλες μας εκδηλώσεις. Μια διαδρομή που μας έδωσε δύναμη να συνεχίσουμε. Γιατί επιβεβαίωσε, επισφράγισε τις σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης που έχουμε με τους δημότες. Στους οποίους θα στηριχτούμε την Επόμενη Μέρα. Τους οποίους θα στηρίξουμε την Επόμενη Μέρα.
Επιτρέψτε μου, τέλος, να εκφράσω ένα μεγάλο και ηχηρό ευχαριστώ.
Σε όλους και όλες εσάς για τη σημερινή σας παρουσία.
Η οποία προμηνύει τη νίκη της 18ης Μαΐου.
Αλλά και σε όλους και όλες εσάς που συναποτελείτε το ψηφοδέλτιο νίκης της Επόμενης Μέρας.
Το μόνο πλήρες ψηφοδέλτιο με 148 υποψήφιους στις 18 Τοπικές Κοινότητας, τις 3 Δημοτικές Κοινότητες και τις 4 Εκλογικές Περιφέρειες.
Σας ευχαριστώ για την προθυμία να συμμετέχετε στην κοινή προσπάθεια.
Για τη διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς, γιατί ενστερνιστήκατε το συλλογικό μας όραμα.
Για το πείσμα που δείχνετε για τη νίκη, προς όφελος του Δήμου μας, προς όφελος όλων των δημοτών.
Σας ευχαριστώ από καρδιάς και σας καλώ έναν – έναν στο βήμα:
Είμαστε εδώ
Άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά μετερίζια
Άνθρωποι δοκιμασμένοι σε θέσεις ευθύνης και προσφοράς
Με νέες θέσεις, νέες ιδέες, νέες αντιλήψεις
Μπορεί αυτά τα 2 χρόνια να μην έγιναν όλα
Έγιναν όμως πολλά
Μπήκαν οι βάσεις για πολλά περισσότερα
Μαζί με τους ανθρώπους που εσείς θα επιλέξετε ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα για την επόμενη μέρα.
Σας ευχαριστώ για τη συγκλονιστική σας παρουσία σήμερα εδώ.
Οι εκλογές κρίθηκαν
Ο αγώνας να φτάσει το μήνυμα σε κάθε γωνιά του Δήμου Ναυπλιέων όμως συνεχίζεται.
Σε αυτόν τον αγώνα να μη λείψει κανείς