ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Η Πελοπόννησος Οικολογική κατά του ξεπουλήματος των παραλιών

Αυτό το καλοκαίρι ίσως να είναι το τελευταίο που θα μπορούμε να χαρούμε ελεύθερα τις Ελληνικές παραλίες, καθώς η κυβέρνηση σχεδιάζει ένα νομοσχέδιο με στόχο να τις ξεπουλήσει σε ιδιωτικές επιχειρήσεις!  Αν αυτό περάσει, τα παιδιά μας κινδυνεύουν να κληρονομήσουν μια Ελλάδα με τσιμεντωμένες παραλίες, που κάθε σπιθαμή τους θα ανήκει σε εταιρίες και πρόσβαση θα έχουν μόνο όσοι πληρώνουν.

Την Τρίτη κλείνει η δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο και οι Υπουργοί Οικονομικών και Τουρισμού ελπίζουν να περάσει απαρατήρητο. 

Η Πελοπόννησος Οικολογική, με επικεφαλής την Δήμητρα Λυμπεροπούλου, ενώνει την φωνή της με όλες τις Περιβαλλοντικές οργανώσεις, οικολογικές κινήσεις, τοπικές κινήσεις πολιτών σε όλη την Ελλάδα και ειδικά την Πελοπόννησο, ενάντια στο σχεδιαζόμενο νόμο που χαρίζει τις παραλίες μας και το φυσικό περιβάλλον στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Το νομοσχέδιο αυτό είναι αντίθετο με το Σύνταγμα ,την νομολογία του ΣΤΕ ,αλλά και το κοινοτικό δίκαιο για την προστασία του Περιβάλλοντος.

Θα φέρει μεγάλες αλλαγές, ανεπανόρθωτες καταστροφές στους αιγιαλούς και παραλίες της Πελοποννήσου, θα νομιμοποιήσει αυθαιρεσίες και καταπατήσεις, θα περιορίσει το δικαίωμα των πολιτών να έχουν πρόσβαση στην θάλασσα.

Η Πελοπόννησος Οικολογική ομόφωνα καταδικάζει αυτούς τους σχεδιασμούς και θα εργαστεί μαζί με όλους τους ενεργούς πολίτες, για να μην περάσει αυτός ο νόμος , να μην εφαρμοστούν ποτέ αυτοί οι σχεδιασμοί.

Ψηφίστε εδώ κατά του ξεπουλήματος