ΡεπορτάζΑρχείο

Μαθήτρια από το Τολό σάρωσε σε πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής

Σε πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής, που συμμετείχαν μαθητές από Ελλάδα και Κύπρο και οργάνωσε ο σύνδεσμος «Οι φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της θάλασσας» με θέμα «Αγαπημένες Εικόνες από τον Τόπο μου» τα μέλη της επιτροπής, που αποτελούνταν από καταξιωμένους ζωγράφους, επέλεξαν για το Α΄ βραβείο, το έργο της μαθήτριας του 6/θέσιου Δημοτικού σχολείου Τολού, Σοφίας Ηλιοπούλου, μαθήτριας της Ε΄ τάξης του σχολείου. Η ζωγραφιά της 10χρονης Σοφίας που πήρε το πρώτο βραβείο (παραπάνω φωτογραφία) έχει ως τίτλο “Η ώρα του ποτέ”. 

Η βράβευση θα γίνει στην Τετάρτη στις 28 Μαΐου 2014 στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής, Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη. Η επιλογή αυτή αποτελεί μέγιστη τιμή για το μικρό σχολείο, τη μαθήτρια και ειδικά για τον γυμναστή του σχολείου Χρήστο Μερμίγκη, που παροτρύνει συνεχώς τους μαθητές να ασχοληθούν με τα εικαστικά και αναλαμβάνει τέτοιες πρωτοβουλίες. 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Τολού δίνει τα θερμά του συγχαρητήρια στη μαθήτρια του σχολείου και στον γυμναστή Χρήστο Μερμίγκη. Μπράβο Σοφία!