ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Μπαλαμπάνης: Ο Κωστούρος βάζει το Ναύπλιο σε αναπτυξιακή τροχιά

Ο μέχρι πρότινος Β΄ Γενικός Διευθυντής Οργάνωσης και Ασφάλειας της Εθνικής Τράπεζας Γιάννης Μπαλαμπάνης, υποψήφιος με τον συνδυασμό «Επόμενη Μέρα» στο Ναύπλιο, με επικεφαλής τον Δημήτρη Κωστούρο ξετυλίγει τις απόψεις του και τους στόχους που θέτει.

Τεχνοκράτης, εργασιομανής και οργανωτικός από τη φύση του και την ξεχωριστή επαγγελματική του σταδιοδρομία, ο Γιάννης Μπαλαμπάνης μέσα από την συνέντευξή του στον «Αναγνώστη Πελοποννήσου», καταθέτει συγκεκριμένες απόψεις τόσο για την οργάνωση και διοίκηση του δήμου, όσο και για την ίδια την πόλη που κατοικεί:

 

«Αναγνώστης»: Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα δημοτικά;

Μπαλαμπάνης: Με την επιστροφή μου, στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, υπήρχε η σκέψη να προσφέρω τη γνώση και την εμπειρία που είχα αποκομίσει, στον εργασιακό μου χώρο. Τους 23 περίπου μήνες παρακολουθούσα από κοντά τον Δημήτρη Κωστούρο. Είδα πως σε μια εποχή δύσκολη για την Ελλάδα, μεγάλης ύφεσης, ο Δήμος Ναυπλιέων με την καθοδήγηση του, προχωρούσε σε έργα αναπτυξιακά και με προοπτική. Χωρίς ανέφικτες ψηφοθηρικές υποσχέσεις, αλλά με ειλικρίνεια και εργατικότητα, μπήκαν τα θεμέλια για την «Επόμενη Μέρα». Όλα αυτά με έκαναν να δεχτώ με χαρά την πρότασή του για συμμετοχή μου, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον συνδυασμό «Ναύπλιο – Επόμενη Μέρα»

 

«Αναγνώστης»: Αναφέρεστε στην εργασιακή σας εμπειρία. Ποια είναι αυτή;

Μπαλαμπάνης: Από το 1971 μέχρι την πρόσφατη συνταξιοδότησή μου, το 2013, εργαζόμουν στην Εθνική Τράπεζα, αποκτώντας εκτεταμένη εμπειρία σε Οργανωτικά θέματα και θέματα Ασφαλείας Τραπεζών. Για 10 χρόνια  υπηρέτησα στη θέση του Διευθυντή και Β. Γενικού Διευθυντή Οργάνωσης και Ασφάλειας της Τράπεζας.  Η αναρρίχηση μου, στην ιεραρχία της τράπεζας, έγινε με σκληρή δουλειά. Κάποιοι με χαρακτηρίζουν εργασιομανή και τεχνοκράτη. Εγώ λέω πως είμαι άνθρωπος με όραμα, εμπειρία και έτοιμος να βοηθήσω και να προσφέρω στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα.

 

«Αναγνώστης»: Είχατε προηγούμενη ενασχόληση με τα κοινά;

Μπαλαμπάνης: Πάντα παρακολουθούσα, ως ενεργός πολίτης τα πολιτικά δρώμενα, αλλά ποτέ δεν είχα συμμετάσχει σε κάποιο πολιτικό σχηματισμό.

 

«Αναγνώστης»: Θεωρείτε μειονέκτημα την έλλειψη εμπειρίας στην πολιτική;

Μπαλαμπάνης: Αν θεωρείτε πολιτική εμπειρία, τις ψηφοθηρικές υποσχέσεις, προφανώς είναι καλύτερα που δεν την έχω! Όπως προανέφερα, είμαι εργασιομανής και έχω όραμα! Αυτά, πιστεύω πως είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει όποιος ασχολείται με τα κοινά. Συνδυασμένα με χρόνο, ειλικρίνεια και διάθεση να βοηθήσει να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα των Δημοτών. Αυτό χρειαζόμαστε για να πάμε μπροστά, για να χαράξουμε τον δρόμο για την «Επόμενη Μέρα» τη δική μας και των επόμενων γενιών.

 

«Αναγνώστης»: Τι έχετε να πείτε στους συμπολίτες μας, πως βλέπετε την επόμενη μέρα του διευρυμένου Δήμου;

Μπαλαμπάνης: Ήδη εν μέσω κρίσης, ο διευρυμένος μας Δήμος, με την καθοδήγηση του Δημήτρη Κωστούρου, έχει βάλει τα θεμέλια για να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά! Αυτό βλέπω και αυτό υπόσχομαι να προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις. Τις προτάσεις μου για την επόμενη μέρα τις κατηγοριοποιώ στους εξής άξονες:

α)Οργανωτική υποδομή του Δήμου και σχέση Δήμου/ Δημοτών.

Διερεύνηση (Fact Finding), για τον εντοπισμό δυσλειτουργιών, επικαλύψεων αρμοδιοτήτων και δημιουργία ενός σύγχρονου οργανογράμματος του Δήμου, με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών για πληρέστερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Δημιουργία μιας βάσης δεδομένων για να καταχωρούνται όλα τα θέματα και να προωθούνται στους αρμοδίους για την επίλυση τους, για όσα είναι εφικτά άμεσα και για συνολική αντιμετώπιση, όσων από αυτά χρήζουν ευρύτερης αντιμετώπισης. Ο στόχος μας πρέπει να είναι όταν εμφανίζεται ένα πρόβλημα να γίνεται έγκαιρα η διάγνωση του και να ενημερώνονται άμεσα οι δημότες για τον τρόπο αντιμετώπιση τους.

Η διαβούλευση, για τα έργα που σχεδιάζονται, που έχει ήδη εξαγγελθεί από το Δήμαρχο, είναι σημαντικό βήμα για τη συμμετοχή των δημοτών στη λήψη αποφάσεων που αφορούν το διευρυμένο Δήμο μας.

β) Έργα και δράσεις για τους Δημότες: Μπορώ να αναφέρω κάποια ενδεικτικά, όπως μελέτη για τον κόμβο Αγροτικής, και την ομαλοποίηση της κυκλοφορίας με πρόσβαση στο λιμάνι από τη Λεωφόρο Ν. Κίου, στο ύψος του Αγίου Αναστάση. Δημιουργία Αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, στο οικόπεδο μπροστά από τον Αγ.Αναστάση. Βελτίωση του γύρου Αρβανιτιάς αλλά και  της διαδρομής Αρβανιτιάς –Καραθώνας. Μέριμνα για τα αδέσποτα. Συντήρηση υφισταμένων υποδομών και αθλητικών εγκαταστάσεων. Μελέτη για την εκμετάλλευση  της ηλιακής ενέργειας, στο Δημοτικό φωτισμό. Κοινωνική μέριμνα και αλληλεγγύη.

Επίσης η ενίσχυση του τουρισμού, που πρέπει να είναι η αιχμή του δόρατος της ανάπτυξης, με έργα υποδομής,  μπορεί να φέρει καλύτερες μέρες για όλους. Σε αυτό το πλαίσιο, η τοποθέτηση, φωτεινών  ενημερωτικών πινακίδων,  info Kiosk στην είσοδο της πόλης, σύνδεση του Parking του νέου λιμανιού με την Παλιά Πόλη με Cyber car/ mini bus,μπορούν να βοηθήσουν και να αντιμετωπίσουν τα λειτουργικά προβλήματα που προκύπτουν από τις πεζοδρομήσεις. Η ανάπτυξη Θεματικών events (αθλητικών και καλλιτεχνικών) αλλά και η δημιουργία μόνιμου φορέα για το Μαραθώνιο είναι κάτι που πρέπει να είναι στις προτεραιότητες μας για υλοποίηση.

Η Δέσμευσή μας είναι για Διαφάνεια και πολύ Εργασία αξιοποιώντας, στη δύσκολη αυτή περίοδο της Πατρίδας μας, όλα τα μέσα που μας δίνονται. Θέλουμε και  την καθημερινή  συμμετοχή του δημότη και την καλόπιστη κριτική που οδηγεί πάντα στην επίτευξη των στόχων. Ενωμένοι χαράσσουμε και  πετυχαίνουμε ξεκάθαρους στόχους για την «Επόμενη Μέρα» του Δήμου Ναυπλιέων!