ΟικονομίαΑρχείο

Προβληματισμός από την ακύρωση όλων των αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Ναύπλιο

Μετά την ανακοίνωση από τον υπουργό υγείας Βασίλη Κικίλια της ματαίωσης για προληπτικούς λόγους όλων των ανοιχτών καρναβαλικών εκδηλώσεων πανελλαδικά, ο Δήμος Ναυπλιέων ακυρώνει όλες τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το Καρναβάλι για το διάστημα ως και την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Ναυπλιέων θα βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση ώστε να ανταποκριθούν άμεσα, εφόσον χρειαστεί, στις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σοκ για τα μαγαζιά η ματαίωση του Αργείτικου Καρναβαλιού

Την ίδια στιγμή εντείνεται η ανησυχία στους ξενοδόχους του Ναυπλίου και της ευρύτερης περιοχής πως θα υπάρξουν ακυρώσεις στις κρατήσεις που για το τριήμερο της αποκριάς άγγιζαν το 100%. Εξέλιξη που μοιάζει ως η πιο πιθανή μετά και την ακύρωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων στον Δήμο, αλλά και Πανελλαδικά.

Μάλιστα ο Δήμος Ναυπλιέων πριν την αιφνίδια ανακοίνωση Κικίλια, είχε αρχίσει να προετοιμάζεται προχωρώντας σε εργασίες στο λιμάνι για την κατασκευή Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ), ώστε να περνούν τα οχήματα για έκτακτες μετακινήσεις. 

Να σημειωθεί πως ήδη μέσα σε μια μέρα τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανήλθαν ήδη σε τρία (σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα) και λογικά αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς η γειτνίαση με την Ιταλία ευνοεί την εξάπλωση του ιού και στη χώρα μας. Αυτό ίσως να οδηγήσει την κυβέρνηση να θέσει σε εφαρμογή την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που ψηφίστηκε πρόσφατα και που προβλέπει, μεταξύ άλλων, κλείσιμο σχολείων, κινηματογράφων, θεάτρων περιορισμό στις μετακινήσεις κ.α.