ΠολιτικήΑρχείο

Νέοι και ωραίοι στο Ευρωκοινοβούλιο

Όλοι ανήκουν στη γενιά των 30ρηδων και κάτω.

Όλοι είναι πετυχημένοι στον τομέα τους και άριστοι επιστήμονες.

Όλοι είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Αν και ανήκουν σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, έχουν κάτι κοινό.

Είναι νέοι και ωραίοι. Γνωρίστε τους:

 

1.) ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

Πρόσφατα εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ναύπλιο Επόμενη Μέρα» του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την ΕΛΙΑ.

Ο Παύλος Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Μεγάλωσε και πήγε σχολείο στο Άργος και στο Ναύπλιο. Σπούδασε στη Νομική Σχολή της Κομοτηνής, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Εκεί ασχολήθηκε ενεργά με την Π.Α.Σ.Π. Νομικής, στην οποία διετέλεσε Γραμματέας. Μετά την αποφοίτησή του, υπηρέτησε τη θητεία του ως έφεδρος δεκανέας στο Στρατό Ξηράς. Ακολούθησε η άσκησή του, στο Δικηγορικό Σύλλογο Ναυπλίου. Στα τέλη του 2008 ορκίστηκε δικηγόρος Ναυπλίου.  Από τότε ασκεί μάχιμη δικηγορία, αρχικά ως συνεργάτης στο δικηγορικό γραφείο Ν&Σ Προύντζου και στη συνέχεια διατηρώντας δικό του δικηγορικό γραφείο στο Ναύπλιο. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά.

Το Μάρτιο του 2007 εκλέχτηκε στην Εθνική Αντιπροσωπεία της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το Μάρτιο του 2013 εκλέχθηκε Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ο Παύλος Χρηστίδης είναι ενας εκ των δύο υποψήφιων για την Ευρωβουλή στις επικείμενες εκλογές που κατάγεται από την Αργολίδα και ο μοναδικός από το Ναύπλιο. Ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο με τον οποίο πολιτεύεται,  πρόκειται για έναν εξαιρετικό  νέο  επιστήμονα, έντιμο και με ξεχωριστό ήθος.

 

 2.) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

“Παραδέξου το. Τις μεγαλύτερες αλήθειες για τις εκλογές τις έχεις ακούσει μέσα σε ταξί”, λέει ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο 26χρονος υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, που ανέβασε μία πολύ πρωτότυπη καμπάνια στο youtube!

 

Ο 26χρονος Κώστας, με καταγωγή από τον Βόλο, είναι Πρόεδρος της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στη στρατηγική επικοινωνία. Ζει από τη δική του ατομική επιχείρηση στον τομέα του διαδικτύου, ενώ παράλληλα ασχολείται με τις Ευρωπαϊκές οργανώσεις τα τελευταία 4 χρόνια. Είναι ο νεότερος εκλεγμένος Πρόεδρος της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κερδίζοντας μάλιστα την αντίστοιχη νεολαία της Μέρκελ, ενώ το πλαίσιο των προτάσεών του για την απασχόληση και τη νεανική ανεργία, υιοθετήθηκε πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 

3.) ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΤΣΟΥΛΑΚΟΥ

Η 29χρονη Καλαματιανή Αλκηστις Τσουλάκου, ηλεκτρολόγος μηχανικός, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη Nokia Solution Networks, είναι υποψήφια Ευρωβουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ.

Η Άλκηστις είναι 29 ετών. Γεννήθηκε το 1985 στην Καλαμάτα όπου και μεγάλωσε. Φοίτησε στην Πολυτεχνική Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα. Η εργασιακή της ζωή ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2008. Από την αρχή συμμετείχε στο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων της Nokia Solutions Networks και αυτή τη στιγμή διανύει τη δεύτερη θητεία της σαν Πρόεδρος.

Τον Αύγουστο του 2012 προσκλήθηκε ως νέα συνδικαλίστρια από τη Νεολαία της Γερμανικής DGB σε περιοδεία στο κρατιδίου του Έσση („Solidaritätstour Griechenland“) και την Πρωτομαγιά του 2013 παρευρέθηκε στην πόλη του Χέρμπορν καλεσμένη από το IG Metal. Στόχος ήταν να καταθέσει τα προβλήματα που βιώνει η γενιά της στην Ελλάδα. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

 

4.) ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΟΣΟΥΛΑΣ

Το όνομά του φαντάζομαι οι περισσότεροι το ξέρετε. Είναι το 10χρονο παιδί που τον Αύγουστο του 1994, ανοιχτά του Τολού,  έχασε και τα δύο του πόδια, όταν ένα ιπτάμενο δελφίνι  έπεσε καταπάνω του, ενώ είχε πάει για ψάρεμα με τον πατέρα του και τον θείο του.

Ο Βασίλης κατεβαίνει υποψήφιος ευρωβουλευτής με το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη.

Γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα και διακρίθηκε σε πολύ μικρή ηλικία ως αθλητής της κολύμβησης. Έπειτα από το σοβαρό θαλάσσιο ατύχημα, υπέστη ακρωτηριασμό και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Βοστώνη όπου του προστέθηκαν τεχνητά μέλη. Επέστρεψε στην Ελλάδα και αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και αργότερα αποφοίτησε με έπαινο από σχολή σχεδίου. Σήμερα εργάζεται ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας. Προσφέρει συστηματικά εθελοντική βοήθεια σε άτομα με αναπηρία, δραστηριότητα για την οποία έχει λάβει πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων το Αριστείο Θέλησης 2009 και το Leader of the Year 2012.

 

5.) ΠΕΤΡΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Κατοικεί στον Πειραιά από όπου είναι και η καταγωγή του. Αποφοίτησε από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα με αριστείο. Έπειτα ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής του Πανεπιστημίου Πειραιά. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου, MScin Finance and Accounting, από το London School of Economics με ειδίκευση στα Χρηματοοικονομικά, λαμβάνοντας υψηλή διάκριση στη βαθμολογημένη εργασία από τον εκλιπόντα υποψήφιο νομπελίστα Sudipto Bhattacharya.

Ο Πέτρος είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) στο τμήμα Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής. Μέρος της επιστημονικής του έρευνας θα παρουσιαστεί στο παγκόσμιο συνέδριο χρηματοοικονομικής F.E.B.S. τον Ιούνιο του 2014 στο Λονδίνο.

Η εργασιακή του εμπειρία εκτείνεται στους τομείς της χρηματοοικονομικής έρευνας, του οικονομικού σχεδιασμού και της οικονομικής διαχείρισης σχεδιασμού (project management).

Ο λόγος που αποφάσισε να κατέβει στις ευρωεκλογές με το κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι γιατί πιστεύει στην ευεργετική ενεργή συμμετοχή των νέων επιστημόνων στα ευρωπαϊκά πολιτικά δρώμενα καθώς και στη δυνατότητα εφαρμογής του οικονομικού προγράμματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και στην αποτελεσματικότητά του για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Κύριος σκοπός της δραστηριοποίησής του είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας η οποία οδηγεί τις γενιές των Ελλήνων στη μετανάστευση για αναζήτηση εργασίας.

Οι φετινές ευρωεκλογές είναι οι πρώτες όπου οι υποψήφιοι «σταυρώνονται» από τους ψηφοφόρους. Ανεξάρτητα από τα κομματικά σας γούστα, ψαχτείτε και σκεφτείτε «ποιους» θα ρίξετε στην κάλπη… 

 

Κ.Κ.