ΠολιτισμόςΑρχείο

Πρακτική άσκηση για τους φοιτητές του Harvard στο Ναύπλιο

Ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα «προσανατολισμού», του Θερινού Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης, το οποίο πραγματοποιείται για 8η χρονιά από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του διάσημου πανεπιστημίου του Harvard, το οποίο εδρεύει στο Ναύπλιο. Οι 14 έλληνες και αμερικανοί υπότροφοι φοιτητές παρακολούθησαν εισαγωγικά σεμινάρια νεότερης ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού, ενώ ξεκίνησαν εντατικά σεμινάρια νέων ελληνικών (οι αμερικανοί) και αμερικανικής λογοτεχνίας και ιστορίας (οι έλληνες). 

Οι φοιτητές και καθηγητές του προγράμματος συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ., Τάκη Μελισσινό, ο οποίος τους καλωσόρισε στην πόλη του Ναυπλίου.Είχαν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν το πρόγραμμα ψηφιοποίησης του ιστορικού κέντρου του Ναυπλίου, το οποίο οργανώνεται από την Πρωτοβουλία για την Ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπλιέων και φιλοξενείται στο Κ.Ε.Σ., καθώς και το καλοκαιρινό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Duke στην Ελλάδα, το οποίο φιλοξενήθηκε για λίγες ημέρες, όπως κάθε χρόνο, στο Κέντρο.

Το Πρόγραμμα θα συνεχιστεί και τις επόμενες 4 εβδομάδες, ενώ το ίδιο διάστημα οι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση στους συνεργαζόμενους με το πρόγραμμα οργανισμούς του Ναυπλίου (Αρχαιολογικό Μουσείο, Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα, Εθνική Πινακοθήκη, Γενικά Αρχεία του Κράτους, Φουγάρο και Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct). 

Παράλληλα θα συμμετάσχουν σε εθελοντικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπλιέων, σε εκπαιδευτικές εκδρομές κι άλλες δραστηριότητες.

Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) 
Πανεπιστήμιο Harvard