ΚοινωνίαΑρχείο

Φόλιασαν αδέσποτα σκυλιά στη Νέα Κίο

Κάτοικοι της Νέας Κίου διαπίστωσαν το πρωί της Τρίτης (17 Φεβρουαρίου) δύο δηλητηριάσεις σκυλιών στην περιοχή του Πελαργού κοντά στο DRTV. Το πρώτο σκυλάκι το βρήκαν νεκρό το βράδυ της Δευτέρας 16 Φεβρουαρίου και το δεύτερο σκυλάκι βρέθηκε νεκρό σχεδόν στο ίδιο σημείο την Τρίτη το πρωί.

Από τη φωτογραφία φαίνεται ξεκάθαρα ότι πρόκειται για φόλα. Μάλιστα το δεύτερο σκυλάκι που δηλητηριάστηκε το είχαν δει το προηγούμενο βράδυ να τρώει κανονικά χωρίς να ψιλιαστούν ότι αυτό ήταν το τελευταίο του γεύμα. Τα σκυλάκια θάφτηκαν από τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες του χωριού.

Επίσης, θα θέλαμε να προσθέσουμε ότι νιώθουν πάρα πολύ στεναχωρημένοι και σοκαρισμένοι με το περιστατικό μιας και συχνά αφήνουν τροφή για τα αδεσποτάκια σε εκείνο το σημείο. Ἐχουν υιοθετήσει δύο σκυλάκια από το δρόμο και προσπαθούν να βρουν και σε άλλα σπιτάκι όμως το φαινόμενο εγκατάλειψης μεγάλων σκυλιών και κουταβιών είναι τεράστιο και η κατάσταση έχει γίνει ανεξέλεγκτη.

Εμείς ως φιλοζωικός σύλλογος θα θέλαμε να επισημάνουμε οτι η κακοποίηση ζώων τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή από 5000 έως 15000 ευρώ και ότι σε περιπτώσεις κακοποίησης πρέπει να ειδοποιείται η τοπική Αστυνομία, η οποία είναι υποχρεωμένη να καταγράψει το περιστατικό στο βιβλίο των συμβάντων και να κινήσει αυτεπάγγελτα την σχετική διαδικασία.

Φιλοζωικός Σύλλογος Άργους Λάιζα