ΚοινωνίαΑρχείο

Προχωρούν δειλά δειλά στην ιδιωτικοποίηση του Αναβάλου Περιφέρεια και Κράτος

Ακόμα μελετάνε

Ένα αμφισβητούμενο έργο ως προς την χρησιμότητά του με πολλαπλές όμως παρενέργειες στον έλεγχο της ζωής μας αφού θα εκτελεσθεί σε σύμπραξη με ιδιώτη, προχωρά βήμα βήμα η Περιφέρεια με την στήριξη του Υπουργού Περιβάλλοντος. Αντί να προβούν σε συλλεκτήρες και μικροφράγματα που θα εμπλούτιζαν το υπόγειο υδροφορέα του νομού και θα εξασφάλιζαν χωρίς κόστος καλής ποιότητας νερό τόσο για ύδρευση, όσο και για άρδευση, προτιμούν ένα φαραωνικό έργο μεγάλου κόστους λειτουργίας που θα το επωμιστούν οι πολίτες και θα το νέμεται ιδιώτης.

Κρίσιμο βήμα για την αξιοποίηση των νερών των πηγών του Αναβάλου χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία για την εκπόνηση της «μελέτης εγκατάστασης επεξεργασίας νερού της πηγής Αγίου Γεωργίου Κιβερίου (Αναβάλου)», παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσου Χειβιδόπουλου και του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Φάνη Στεφανόπουλου, τη Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014.

Αντικείμενο της μελέτης είναι η κατασκευή των έργων επεξεργασίας των υδάτων της πηγής Αγίου Γεωργίου Κιβερίου και αφορά στην κατασκευή μονάδας καθαρισμού και αφαλάτωσης του νερού, στην κατασκευή δεξαμενών ανάμιξης και αναρίθμησης για την αντιμετώπιση ημερήσιων αιχμών κατανάλωσης, ενώ προβλέπεται και εγκατάσταση τηλεμετρίας και τηλελέγχου. Η συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσης της μελέτης είναι εφτά μήνες και το κόστος της ανέρχεται στο ποσό των 320.627 ευρώ.