ΠολιτισμόςΑρχείο

Μία πρωτότυπη έκθεση από τους theateight στο Ναύπλιο

Πέμπτη 5 & Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Βουλευτικό, Ναύπλιο

21.30

Είσοδος Ελεύθερη

Η θεατρική-εικαστική ομάδα Theateight παρουσιάζει μία έκθεση στα πλαίσια του μαθήματος «Εισαγωγή στην Σκηνογραφία, θεωρία και πράξη» της διδάσκουσας Άσης  Δημητρολοπούλου. Στόχος του μαθήματος ήταν  οι φοιτητές να δημιουργήσουν μία εγκατάσταση αξιοποιώντας διάφορους χώρους της πόλης.

Ομάδα: Theateight

Όνομα project: Double You

Λίγα λόγια για το remake project:

Από εμάς τo remake ορίζεται ως η ακριβής μεταφορά ενός πίνακα από τον καμβά στην πραγματικότητα , το να πάρει δηλαδή το πορτραίτο ζωή μέσα από έναν ηθοποιό.  Το όνομα του project είναι W (Double You) , που υποδηλώνει έναν διπλό εαυτό. Στόχος μας είναι μέσα από το remake του πίνακα να αποδώσουμε μία διττή πραγματικότητα, μία αντανάκλαση του πίνακα μόνο που στην περίπτωση αυτήν δεν θα τον αντιγράφει μόνο, αλλά θα διαχωρίζει και το είναι από το φαίνεσθε. Εφτά διάσημα πορτραίτα ξυπνούν  ενώ το εξωτερικό του πίνακα διαφοροποιείται με την βοήθεια της σκηνογραφίας και της performance. Θέλοντας να περιορίσουμε το πεδίο δράσης μας, σκεφτόμασταν εννοιολογικούς τομείς τους οποίους θα μπορούσαμε να προσεγγίσουμε για να συνυπάρξουν με τα πορτραίτα, καθώς επίσης και με το ψυχολογικό υπόβαθρο της φράσης ‘’είναι και φαίνεσθε’’, έτσι προέκυψαν τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα. Κάθε αμάρτημα πηγάζει από μία συμπεριφορά και κάθε συμπεριφορά στην υπερβολή της γεννά ένα αμάρτημα.

Λίγα λόγια για την ομάδα:

Η theateight δημιουργήθηκε το 2013 στα πλαίσια του μαθήματος “Εισαγωγή στην Σκηνοθεσία Θεωρία και Πράξη” της διδάσκουσας Άννας Τσίχλη. Η ομάδα αποτελείται από οκτώ μέλη, των οποίων οι ρόλοι εναλλάσσονται και παίρνουν κατά κύριο λόγο από κοινού αποφάσεις.

Η τελευταία δουλειά της ομάδας είναι το έργο ”Όνειρο θερινής νυκτός” του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, το οποίο προσεγγίσαμε με τη σκηνοθετική ματιά του Robert Wilson και   παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα κεντρικά διδακτήρια της Σχολής Καλών Τεχνών. Η παράσταση έπειτα από παρότρυνση της καθηγήτριας εκπροσώπησε το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στη 10η Διεθνή Πανεπιστημιάδα Θεάτρου στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ  Σερρών. 

Συντελεστές :

Παραγωγή: theateight 

Διοργάνωση Παραγωγής: Δανάη Γκουτκίδου

Σκηνογραφία: Ρέα Θωμάκου, Αποστόλης Κόκκαλης

Ενδυματολογία: Δανάη Γκουτκίδου, Μαρία Κοτσίνη 

Κινησιολογία: Φεβρωνία Νέλλα, Θεοφανώ Παιτάκη 

Μακιγιάζ: Ναυσικά Παππά

Έρευνα για τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα: Αποστόλης Κόκκαλης\

Έρευνα για τους πίνακες: Φεβρωνία Νέλλα

Ζωγράφισαν οι: Κωνσταντάρας Δημήτρης, Αποστόλης Κόκκαλης

 

Performers:

Έλενα Γεωργίου

Γεωργία Γιαννοπούλου

Χριστίνα Θεμελή

Ιφιγένεια Κυράνου

Κωνσταντίνος Σιώζος

Σίμος Τζίτζης

συμμετέχει και ο Κυπριανός Γεωργής .

Visit:  theat8.tumblr.com

facebook.com/theateight