ΡεπορτάζΑρχείο

Αυτοκίνητα φτιαγμένα από Έλληνες παρέα με αργολικό κρασί

Στις 5 Ιουνίου 2014 στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, που στεγάζεται στο κτίριο Capitol στη συμβολή των οδών Ιουλιανού & Γ’ Σεπτεμβρίου λίγα μέτρα μόλις από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης MADE BY HELLAS. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην Ελληνική δημιουργικότητα στον τομέα της αυτοκίνησης. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν περισσότερα από 50 εκθέματα σχεδιασμένα, κατασκευασμένα ή συναρμολογημένα από Έλληνες, καθώς και τις καινοτόμες προσπάθειες που γίνονται στον τομέα αυτό σήμερα από Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, σχολεία άλλα και ιδιώτες.
 

Ως γνωστό το εν λόγω Μουσείο περιλαμβάνει μια μεγάλη σειρά αυτοκινήτων τα οποία κατασκευάστηκαν από το 1895 μέχρι τις μέρες μας.

Η Αργολική Οινοποιία Παπαντώνη, αναγνωρίζοντας τόσο το δημιουργικό επίτευγμα των Ελλήνων σχεδιαστών – κατασκευαστών αυτοκινήτων όσο και την εξαιρετική προσπάθεια του ιδρυτή του Μουσείου Θεόδωρου Χαραγκιώνη, συμμετείχε στα εγκαίνια  με την προσφορά  του κρασιού Μέτρον Άριστον 2013.
 

Εκδηλώσεις σαν αυτές προάγουν την Ελληνική δημιουργικότητα και δίνουν μια νότα αισιοδοξίας στους δύσκολους αυτούς καιρούς που ζούμε.

Σας συνιστούμε να επισκευθείτε το μουσείο και την έκθεση, που θα κρατήσει μέχρι τέλος Ιουνίου, και η οποία είναι πολύ καλή…