ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ο Σφυρής θέλει να είναι έτοιμος την 1η Σεπτέμβρη

Να είναι έτοιμος την 1η Σεπτέμβρη, ώστε όταν αναλάβει την δημαρχεία της Ερμιονίδας να μην υπάρξει ούτε μια μέρα χαμένη, στοχεύει ο Δημήτρης Σφυρής. Ο νέος δήμαρχος επιδιώκει να ξεκινήσει αμέσως η λειτουργία του δήμου και στο διάστημα που απομένει μέχρι τότε αφενός να έχουν ανατεθεί ρόλοι και αφετέρου να έχει δημιουργηθεί ο κατάλληλος σχεδιασμός.
Στην πρώτη μετεκλογική επαφή που είχε με τα μέλη που στελέχωσαν το ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Συνεργασίας Ερμιονίδας στις πρόσφατες εκλογές, και με πολίτες που επιθυμούν να συμβάλλουν στην προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή οργάνωση του Δήμου, έθεσε τους βασικούς στόχους. Ο νεοεκλεγής δήμαρχος  ενημέρωσε αναλυτικά για την λειτουργία του Δήμου, τις Δημοτικές Επιχειρήσεις και τα Νομικά Πρόσωπα που πρέπει να στελεχωθούν, έτσι ώστε από 1/9/2014, ο Δήμος Ερμιονίδας να είναι αφενός μεν έτοιμος να λειτουργήσει και αφετέρου δε να καταστεί εφικτό να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα και να προταθούν λύσεις για το άμεσο προσεχές διάστημα.
Όπως δήλωσε ο κος Σφυρής «Μέχρι να αναλάβουμε την ανάληψη των καθηκόντων μας, με το αίσθημα ευθύνης που μας διακρίνει, οργανωνόμαστε από τώρα. Θέλουμε να εφαρμόσουμε το ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο πρόγραμμά μας και να κάνουμε πράξη όλα όσα δεσμευτήκαμε στους Δημότες, που μας έδωσαν την εντολή να οδηγήσουμε την Ερμιονίδα σε μια νέα εποχή. Και σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Θέλουμε τους Δημότες στο πλευρό μας. Ενώνουμε όλους τους ενεργούς πολίτες της Ερμιονίδας ανεξαρτήτως από το τι ψήφισαν στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου>> υπογράμμισε ο κ. Σφυρής και πρόσθεσε:
«Οι Υποψήφιοι στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, με την συμβολή και των ενεργών πολιτών, αποτελούν τους πυρήνες δράσεις για την λειτουργία τους και την εφαρμογή των κατά τόπους προγραμμάτων».
Έπειτα από διαλογική συζήτηση και προτάσεις, στελεχώθηκαν Επιτροπές Επεξεργασίας Θεμάτων:
1.Τεχνολογίας – Πληροφορικής – Επικοινωνίας.
2. Παιδείας – Πολιτισμού – Αθλητισμού &Νέας Γενιάς.
3. Κοινωνικής Πολιτικής – Ισότητας.
4. Γεωργίας – Αλιείας – Κτηνοτροφίας.
5. Υποδομών – Τεχνικών Θεμάτων και Έργων.
6. Περιβάλλοντος – Ποιότητας Ζωής και Πολιτικής Προστασίας.
7. Οικονομικών Θεμάτων.
8. Τουρισμού.
9. Προγραμματισμού & Ανάπτυξης.
10. Διοίκησης και Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού.
11. Επιτροπή Διαδημοτικών Συνεργασιών.