ΚοινωνίαΑρχείο

Δεν καταλαβαίνει ο Έλληνας από καύσωνα…

Μια χαρά καλοκαίρι είχαμε μέχρι στιγμής, και με βροχές μάλιστα, αλλά μας το άλλαξε! Το πρώτο κύμα καύσωνα είναι γεγονός, και στην Αργολίδα ο υδράργυρος χτύπησε κόκκινο, αγγίζοντας εχθές μέχρι και τους 42 βαθμούς Κελσίου. Και σα να μην έφτανε αυτό έχουμε και τη γνωστή σκόνη από την Αφρική που δεν λέει να μας αφήσει ήσυχους ούτε με βροχή ούτε και με ζέστη… Βέβαια ο Έλληνας ξέρει που πρέπει να πάει για να απολαύσει την πρώτη κανονική ζέστη του φετινού καλοκαιριού, γι’ αυτό και φρόντισε να μην αφήσει παραλία άδεια…

Για σήμερα περιμένουμε πάλι κοντά στο σαραντάρι και όσοι τουλάχιστον δεν μπορείτε να επισκευτείτε κάποια εύκαιρη πλαζ, τουλάχιστον ακολουθείστε τις παρακάτω χρήσιμες οδηγίες..

Οδηγίες προστασίας από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας:

Oι πολίτες θα πρέπει να προτιμούν ελαφριά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα, να φορούν καπέλο, να τρέφονται με ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά, να πίνουν άφθονα υγρά και να αποφεύγουν τα οινοπνευματώδη ποτά.

Συνίστανται, επίσης, πολλά χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως και η χρήση σκουρόχρωμων γυαλιών που προστατεύουν τα μάτια από την έντονη αντανάκλαση του ήλιου.

Τέλος τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα θα πρέπει να συμβουλευτούν τον θεράποντα γιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών, ενώ όσοι παίρνουν φάρμακα θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους αν θα πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία. Ειδικά μέτρα προφύλαξης θα πρέπει να λαμβάνονται για την προστασία των βρεφών, των παιδιών και των ηλικιωμένων.