ΚοινωνίαΑρχείο

Οι αγροκτηνοτρόφοι της Αργολίδας αντιδρούν κατά των αγροτοδικείων

Το Δ.Σ. του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας, καταγγέλλει την νέα δίκη αγροτών που ετοιμάζεται αυτή την φορά για την κινητοποίηση των αγροτών της Αν. Πελοποννήσου στο Κόμβο της Στέρνας το 2010 και  εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος.

Έρχεται ως συνέχεια ανάλογων αγροτοδικείων που προηγήθηκαν και που συνεχίζονται στο νομό μας όλο αυτό το διάστημα. Για πολλοστή φορά επιδιώκουν να υποτάξουν το αγροτικό κίνημα ώστε να μην αντισταθεί στην λαίλαπα των αντιαγροτικών αποφάσεων της Ε.Ε, της ΚΑΠ και των ελληνικών κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που και οι δυο αξιοποίησαν και αξιοποιούν τα αγροτοδικεία ως μέσο τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων μας.

Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι συνεχίζοντας τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της, καλώντας νέα βάρη δισεκατομμυρίων ευρώ να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι στις πόλεις, πιστεύει ότι με την τρομοκρατία και την ποινικοποίηση, με τα ΜΑΤ και τα αγροτοδικεία θα κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα και τις αντιστάσεις του λαϊκού κινήματος.

Είναι γελασμένη! Ο αυταρχισμός δεν πρόκειται να κάμψει τις αγωνιστικές διαθέσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς αλλά θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές του, πεισμώνει τους αγρότες ακόμη πιο μαζικά και δυναμικά, ακόμη πιο οργανωμένα να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.

Στην αντιλαϊκή πολιτική του μετώπου της Κυβέρνησης-ΕΕ-Κεφαλαίου,αντιπαρατάσουμε την κοινή δράση και συμμαχία των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από την βάρβαρη καπιταλιστική κρίση και τα αντιλαϊκά μέτρα με στόχο την ανατροπή τους και να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας προς όφελος του λαού με κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής, κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, ολόπλευρη ανάπτυξη των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα το αίσχος των αγροτοδικείων και η ποινικοποίηση των αγώνων μας.

Καλούμε τους  αγρότες, σωματεία εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, φορείς, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους δικαζόμενους συναδέλφους μας αγρότες. Την Δευτέρα (30/6/2014) στις 9 το πρωί όλοι στην συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια Άργους.