ΚοινωνίαΑρχείο

Ολοκληρώθηκε η πρακτική των φοιτητών του Harvard στο Ναύπλιο

Την Παρασκευή 27 Ιουνίου ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του Θερινού Προγράμματος Πρακτικών Ασκήσεων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Harvard στο Ναύπλιο. Στην τελετή λήξης, οι 14 συμμετέχοντες φοιτητές παρουσίασαν τα πεπραγμένα των φετινών πρακτικών ασκήσεων, ενώ προηγήθηκαν σχετικές εκδηλώσεις στους συνεργαζόμενους φορείς κατά τις τελευταίες μέρες του προγράμματος.

Οι υπότροφοι φοιτητές απασχολήθηκαν στους ακόλουθους φορείς: η Βασιλική Σαλούστρου (Παν. Πατρών) και η Elena Nicolaou (Columbia University) στα Γενικά Αρχεία του Κράτους, Ν. Αργολίδας, η Μαρία Αδαμοπούλου (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και ο Elliot Wilson (Harvard) στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου, ο Δημήτρης Ασπρούλης (AmericanCollegeofGreece) και η Rachel Horowitz (WheatonCollege) στην Εθνική Πινακοθήκη, Παράρτημα Ναυπλίου, ο Ιάσων Μαρκατάτος (Παν. Ιωαννίνων) και ο Bryan Otero Gilmer (Harvard) στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Ναυπλίου, ο Ιβάν Σουσανίδης (Ιόνιο Πανεπιστήμιο) και η Carrie Tian (Harvard) στη βιβλιοθήκη Ανθός του πολιτιστικού συγκροτήματος Φουγάρο και η Σοφία Τατίδου (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης), ο Ευγένιος Τσάκος (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και η Nancy – Margaret Wehby (Rhodes College) στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα.

Παράλληλα, η Όλγα Δήμα (μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο διατμηματικό ΠΜΣ εκμάθησης της ελληνικής ως ξένης γλώσσας, Παν. Αθηνών) απασχολήθηκε ως junior fellow στα σεμινάρια ελληνικών για τους αμερικανούς φοιτητές.

Καθηγητές του προγράμματος, οι οποίοι ταξίδεψαν και φέτος στην Ελλάδα, ήταν ο Kenneth Morrell, Centerfor Hellenic Studies και Rhodes College, ο Νικόλας Πρεβελάκης, Harvard Universityκαι Center for Hellenic Studies, και η Μάτα Δόβα, Hellenic College και Center for HellenicStudies.

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες φοιτητές καθώς και τους πολιτιστικούς φορείς της περιοχής που τους υποδέχθηκαν. Επιπλέον, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Ναυπλιέων και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη συνεργασία κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Η τελική φάση του προγράμματος θα γίνει τον Οκτώβριο του 2014, οπότε και οι έλληνες συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικό ταξίδι στις Η.Π.Α. (Πανεπιστήμιο Harvard και Κέντρο Ελληνικών Σπουδών).