ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Τα σκουπίδια στους δήμους θέλει ο Καμπόσος

Να ξεκαθαρίσει ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης τι γίνεται με την ΤΕΡΝΑ θα ζητήσουν σήμερα, Τρίτη 19 Ιανουαρίου οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. Επίσης οι δήμαρχοι θα ζητήσουν να τους εκχωρηθεί η αρμοδιότητα στη διαχείριση των απορριμμάτων, αφού αυτό απορρέει εκ του νόμου.

Με την θέση αυτή συμφωνεί και ο Δημήτρης Καμπόσος ο οποίος στην τοποθέτησή του κατά την σύσκεψη του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου το βράδυ της Δευτέρας στην Τρίπολη, τόνισε πως οι δήμαρχοι είναι αποκομμένοι από το θέμα των απορριμμάτων. «Δεν με ενδιαφέρει αν αυτά πικραίνουν κάποιους, αλλά πρέπει να κατανοήσουμε ότι είμαστε και είμαι αρμόδιοι και υπεύθυνοι, δεν είμαστε υποδεέστεροι των άλλων θεσμών και οργάνων. Δεν εκχωρούμε την αρμοδιότητά μας για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Εάν κάποιοι θέλουν να παίξουν παιχνίδι εις βάρος των Δήμων, εμείς οι δήμαρχοι δεν έχουμε δικαίωμα να τους ξεπουλήσουμε ούτε να κάνουν ιδιαίτερες συμφωνίες, γιατί τα χρέη αυτά θα τα επωμιστούν οι δημότες», ανέφερε.

Και συμπλήρωσε «Δεν δέχομαι τις προσβολές, φτάνουν ο προσβολές. Θέλουμε να πορευτούμε παράλληλα, δεν θα δεχτώ κανείς να μπει μπροστά στη διαδικασία ανάπτυξης των Δήμων. Η διαδικασία διαχείρισης των απορριμμάτων ανήκει στον Δήμο, και όποιος δεν το δεχτεί αυτό, θα μας βρει απέναντι».