ΑθλητισμόςΑρχείο

Αρχίζει το Diomidis Cup

Με την παρέλαση των 21 ομάδων και την τελετή έναρξης αρχίζει σήμερα το βράδυ το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων – DIOMIDIS CUP, που θα φιλοξενηθεί στην Αργολίδα μέχρι την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014. Την Δευτέρα το πρωί 7 Ιουλίου 2014 έχει προγραμματιστεί η πρεμιέρα του αγωνιστικού τουρνουά στα γήπεδα του Άργους, της Νέας Κίου και του Ναυπλίου.

Τελετουργικό

19:30     Συγκέντρωση των ομάδων στο πάρκο στο κέντρο της πόλης του Άργους στην πλατεία του Αγίου Πέτρου

19:45     Έναρξη Παρέλασης: Με αλφαβητική σειρά οι ομάδες ξεκινάνε διασχίζοντας την κεντρική πλατεία, περνούν από το αρχαιολογικό μουσείο και κατευθύνονται στο χώρο της λαικής αγοράς  απέναντι από τους Στρατώνες του Καποδίστρια (ιστορικό κτίριο χτισμένο το 1690 από τους Ενετούς και ανακαινισμένο το 1828 από τον Καποδίστρια για τις στρατιωτικές ανάγκες του Ιππικού) όπου και παρατάσσονται.

20:00     Επίσημη τελετή έναρξης του «DIOMIDIS CUP». Είσοδος και παράταξη των ομάδων στο χώρο των στρατώνων και χαιρετισμός από τους Υπουργό Αθλητισμού κ. Ιωάννη Αδριανό, Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Ιωάννη Μανιάτη, Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Κ. Πέτρο Τατούλη, Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Τάσο Χειβιδόπουλο, Δήμαρχο Άργους- Μυκηνων κ. Δημήτρη Καμπόσο, πρόεδρο της ΕΑΠ/ΟΧΕ κα. Κυριακή Μπακουλοπούλου, πρόεδρο του Διομήδη Άργους κ. Κώστα Βλαχοσπύρο και τον Πρόεδρο των δεσμών αίματος. κ. Δημήτρη Σελλή.

Σε Live streaming

Η παρέλαση, καθώς και η τελετή έναρξης θα μεταδοθούν μέσω Live streaming από τρεις κάμερες σε Full High Definition στο παρακάτω link: https://new.livestream.com/live-megalopolis/events/3161109

Οι χορηγοί του Live Streaming είναι οι:

Κέντρο Προγεννητικού ελέγχου emvrio.gr

Εν Λευκώ Modern Bistro

WIND Άργους-Ναυπλίου

Γλυκογυρίσματα «Ορφανός»

NAVY & GREEN

Λογιστικό Γραφείο «Μπούρης»

Εθελοντική αιμοδοσία

Εκτός από το αθλητικό κομμάτι της διοργάνωσης, το «DIOMIDIS CUP» δείχνει και το κοινωνικό του πρόσωπο μέσα από την συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Δεσμοί Αίματος» (http://www.desmoiaimatos.gr/), στα πλαίσια της οποίας θα πραγματοποιηθεί Εθελοντική Αιμοδοσία –ενταγμένη στο καλεντάρι του τουρνουά- την Τετάρτη 9 Ιουλίου (17:00-20:30) στο χώρο της Παιδικής Νεανικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Άργους.

Επίσκεψη στις Μυκήνες

Το «DIOMIDIS CUP» έχει και πολιτιστικό χαρακτήρα. Έτσι την Τετάρτη 9 Ιουλίου το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη όλων των αποστολών στον Αρχαιολογικό Χώρο των Μυκηνών και ξενάγηση στο ομώνυμο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Πάρτυ αποστολών

Επίσης, από φέτος στην διοργάνωση καθιερώνεται και το πάρτυ των αποστολών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Ιουλίου σε παραλιακό μαγαζί της Νέας Κίου.

Εκπομπή στο STAR 929

Νέα, ειδήσεις και συνεντεύξεις για το τουρνουά μπορείτε να διαβάζετε στο coppa.gr και να ακούτε στον NOVAΣΠΟΡ-FM 94,6, ενώ το διάστημα 7-10 Ιουλίου, καθημερινά (15:00 – 16:00), στο ραδιόφωνο του STAR 929 θα μεταδίδεται η ραδιοφωνική εκπομπή του Diomidis Cup με καλεσμένους από τον χώρο του αθλήματος.