ΟικονομίαΑρχείο

Υδροπλάνα θα κάνουν απόβαση στην Πελοπόννησο!

Η εταιρεία Hellenic Seaplanes ετοιμάζεται να μπει δυναμικά στο χώρο των αεροπορικών συγκοινωνιών και μεταφορών του εσωτερικού. Μέχρι το 2016 θα έχει δημιουργηθεί το πρώτο δίκτυο 112 υδατοδρομίων σε όλη τη χώρα, από τα οποία πολλά είναι στην Πελοπόννησο και πέριξ αυτής. 

Η εταιρεία σχεδιάζει 2 μητροπολιτικά υδατοδρόμια σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη, 10 κεντρικά σε Καλαμάτα, Χαλκίδα, Βόλο, Μήλο, Κω, Λέσβο, Αμφιλοχία, Αλεξανδρούπολη, Σύρο και Χανιά και 100 περιφερειακά. Τα 2 μητροπολιτικά υδατοδρόμια θα διαθέτουν περισσότερες από 15 θέσεις πρόσδεσης υδροπλάνων, τα 10 κεντρικά θα διαθέτουν από 3 έως 10 θέσεις, ενώ τα 100 περιφερειακά θα διαθέτουν μόνο μια θέση. Το Ναύπλιο θα ανήκει στην τελευταία κατηγορία, δηλαδή στα Περιφερειακά και κοντινότερο κεντρικό αυτό της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με τον χάρτη που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της η εταιρία μεταξύ άλλων ετοιμάζεται να λειτουργήσει υδατοδρόμια στις παρακάτω περιοχές:

Πύλος, Καλαμάτα, Καρδαμύλη, Γύθειο, Μονεμβασιά, Ελαφόννησος, Κύθηρα, Αντικύθηρα, Άστρος, Σπέτσες, Ερμιονίδα (2), Αγγίστρι, Αίγινα, Λουτράκι, Κιάτο, Πάτρα, Πεινία (Αμαλιάδα), Πύργος, Ζαχάρω.

 

Σκοπός της Hellenic Seaplanes είναι η διασύνδεση όλης της νησιωτικής Ελλάδας, πετώντας από λιμάνι σε λιμάνι και αναπτύσσοντας συνεχώς νέους προορισμούς. Η εταιρεία πάντως εκτός από πτήσεις εσωτερικού, προγραμματίζει πτήσεις και σε παράκτιες περιοχές γειτονικών χωρών, όπως οι Δαλματικές ακτές, η Ιταλία και η Τουρκία, ενώ έως το 2017 αναμένεται να διαθέτει στόλο 20 αεροσκαφών, ορισμένα εκ των οποίων θα είναι και αμφίβια, δηλαδή θα έχουν τη δυνατότητα προσγείωσης και σε στεριά.

Οι πτήσεις με υδροπλάνο προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία αφού γίνονται σε ύψος 250 – 500 μέτρων και χρειάζονται έναν διάδρομο μόλις μερικών εκατοντάδων μέτρων για να απογειωθούν – προσγειωθούν. Παράλληλα τα υδροπλάνα έχουν πιο χαμηλούς ρύπους ακόμη και από τα jet ski. Ένα από τα θετικά στοιχεία αυτών των ταξιδιών είναι και οι πολλοί σύντομοι χρόνοι για check – in και αναμονή, σε σχέση με το αεροπλάνο ή το πλοίο.

Δείτε παρακάτω το βίντεο – παρουσίαση της εταιρίας: